Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2011-03-21
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Engblom, Mikael (form) / Peltomäki, Jari (foto) / Varesvuo, Markus (foto)
Illustratör/Fotograf
Jony Eriksson
Dimensioner
210 x 180 x 15 mm
Vikt
576 g
SAB
Ugg.07-c
ISBN
9789171262103

Fågelsång : 150 svenska fåglar och deras läten - kompakt utgåva

(182 röster)  |   Läs 36 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-03-21
274
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
En mindre utgåva av succéboken Fågelsång, nu med urtag för hörlurar.

"Blunda, lyssna och plötsligt är det sommar igen" Expressen Söndag

"Helt briljant" Friluftsliv

Fågelsång är unik bok - med sin ljudmodul där man får höra bokens alla fåglar sjunga är detta en upplevelse för hela familjen. Denna kompaktutgåva är särskilt lämpad för att ta med sig ut i trädgården, till sommarstugan eller i båten. Boken har utökats med spridningskartor som visar fåglarnas häckning i Sverige och ljudspelaren har kompletterats med ett uttag på sidan för hörlurar.

Fågelsång skildrar alltså våra vanligaste, vackraste eller mest karaktäristiska fåglar i fantastiska färgbilder. Ljudmodulen gör det möjligt att höra fågeln samtidigt som man läser om den och ser på bilderna. Det ger läsaren en fascinerande fågelupplevelse. I boken skildras de fåglar vi möter i trädgården, vid kusten, i skogen och i fjällen.

De innehållsrika och personliga texterna är skrivna av ornitologen och författaren Jan Pedersen och de karaktäristiska ljuden är inspelade av Lars Svensson, en av Sveriges främsta ornitologer. Illustrationerna är gjorda av tecknaren Jony Eriksson. Jari Peltomäki och Markus Varesvuo - två av Skandinaviens allra främsta fågelfotografer - har tagit bilderna.

Sagt om Fågelsång - 150 svenska fåglar och deras läten

»En kombination av fina fågelbilder med en sinnrik ljudspelare som spelar upp fågelsång« Hemmets Journal

»150 arter presenteras med enastående vackra bilder och information text. Vill jag också höra bofinkens drillade sång knappar jag in det nummer bokinken fått i en ljudspelare som sitter monterad på sidan av boken.« Östgöta Correspondenten

»Läsaren får en fascinerande fågelupplevelse, oavsett om man njuter av boken hemma eller har den med i skog och mark.« Örnsköldsviks Allehanda

»Ljudet ger fågelboken en extra dimension <...> utmärkta fotografier och personligt skrivna texter som passar för nybörjare, gör inte saken sämre.« Skånska Dagbladet

»Herre på täppan i fågelbokssammanhang. <...> Vackra fotografier, illustrationer, texter och så lätena blir så nära en fullskalig naturupplevelse man kan komma utan att kliva ur sängen. <...> En given pjäs att införskaffa både för mer och mindre engagerade skådare.« www.ikon1931.se

»Perfekt för den som har svårt att ta sig ut i skog och mark, eller bara är nyfiken« Bokbloggen

»Fantastiska bilder« Expressen Söndag

»En Fantastisk och innehållsrik bok och man kan höra deras läten om och om igen,ett måste för alla fågelintresserade« Radio Högsby 90.9
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 36 recensioner av Fågelsång : 150 svenska fåglar och deras läten - kompakt utgåva. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så bra att kunna sätta ljud på f0glarna
  Annika Jacobsson, 5 augusti 2023

  Vi i familjen har använt boken i flera år för att höra hur fåglarna låter. Favoriten är ugglorna som vi har quiz på varje sommar.

 2. Fin fågelbok
  Annette Stenlund, 21 februari 2023

  Jag såg den här boken hos en bekant och ville själv ha en. Eftersom jag är dålig på olika fågelsånger, tycker jag att den här är en trevlig bok att äga.

 3. Lättanvänd lärobok och handbok
  Bosse, 7 februari 2023

  Bra och tydlig disposition med en fågel per sida. Fina bilder med arttypiskt utseende på fåglarna. Enkel funktion för uppspelning av fågelljud som innehåller både sång och lockläten för många arter.

 4. Fågelkvitter
  Uno Nilsson, 2 september 2021

  En mycket bra och fin bok har lärt mig att känna igen ganska många fåglar både till sång och utseende

 5. Lärorik bok
  Mika, 25 februari 2021

  Mycket lärorik bok som är intressant för oss vuxna som vill veta lite om fåglarna vi ser på/runt om gården. Rolig bok för vår son som tycker det är roligt att lyssna på fåglarna, trycka på knapparna och titta på bilderna.

 6. Fågelsång och bild
  Leif Reinhold Torpefält (Norrtälje), 5 juli 2018

  Bra idé att koppla bild och sång. Inte den första i sitt slag men mycket händig och trevlig, bl.a. för att text,bild och ljud är integrerat i samma volym. Rekommenderas, även som gåva till barn från 6 år.

 7. Bra bok, bra service
  Theodora Sjöberg Snögrip, 12 december 2017

  Fick en defekt bok vid första beställningen men bokus fixade det snabbt och lätt och boken som funkar, som jag fick istället, är kanon.

 8. Fågelsång
  Britt Fohlin, 17 juli 2017

  Har gett den till ett barnbarn som genast började förhöra oss på fägelläten. Lärorik bok. Har den större upplagan själv.

 9. Allt är redan sagt
  Per-Olof Kättström, 15 maj 2016

  Man hör fåglar oftare än man ser dem. Det behovet fyller denna bok. Som alternativ finns förstås appar i telefonen, men där är så små bilder.

 10. Toppen för min 7-åring
  Helena, 18 januari 2016

  Min son älskar boken och läser och trycker fram ljuden. Perfekt att koppla hörlurar också, och att den inte är så stor som tidigare upplaga!

 11. Kvittrande kunskap

  Har själv den större upplagan; köpte den när den kom ut och jag tittar och lyssnar så snart jag ser en ny fågel. Nu köpte jag den mindre boken till mitt barnbarn 4½ år men hon var måttligt intresserad. Däremot blev hennes föräldrar mer intresserade att lära sig mer om fåglar.
  Kan varmt rekommenderas!

 12. En fantastisk samling
  Hpa (Stockholm), 29 juni 2015

  Den här boken är en fantastisk samling av både bilder och information om fåglar. Dessutom är det underbart att kunna lyssna på alla läten författarna har tagit tid att spela in. Vilket arbete bakom detta!
  Jag sitter ofta och tittar i boken och lyssnar på olika fåglar och har lärt mig en hel del. Jag tycker också att det är extra roligt att boken uppskattas av hela familjen, våra små barn älskar den. Rekommenderas som en femiljepresent.

 13. För en fågelfantast.....
  Lenalustig, 30 april 2015

  Min svärfar fick denna boken i födelsedagspresent, han ska alltid visa på olika fåglar som besöker fågelbordet mm så jag tänkte att det skulle vara en bra gåva, och det var det! blev mycket uppskattat. Svärmor får nu vakna varje morgon till fågelsång :) Fast fågel no:6 hörs nästan inget ljud alls på, är det en väldigt tystlåten fågel? eller......

 14. Har sen tidigare den större upplagan
  Bokmalen Sigrid, 14 oktober 2014

  Den är ett utmärkt hjälpmedel och har verkligen roat mitt barnbarn och ökat hennes intresse för fåglar speciellt ugglor som hon nu härmar i det närmaste perfekt.

 15. Inspirerande
  Brittmarie Sandling Niva, 25 september 2014

  Gör att man får lust att bege sig ut i skogen för att lyssna och lära sig om fler fåglar

 16. Jättebra
  Birgitta Brunn, 13 mars 2014

  Jättebra ,rolig och intressant för gammal och ung.
  Ett minus för att det bara går att stega 1 steg i taget när man vill byta nummer för ljuden,
  Vore praktiskt med en snabbknapp för att stega t.ex. 10 steg i taget eller en nummer display för att knappa in numret på,

 17. Fågelsång:150

  Jätte bra. Men vissa läten kanske borde varit lite längre? (okunnig) .Bra bilder och ett behänligt format med andra ord skit bra.

 18. Barnbarnen blev jätteglada , föräldrarna också, Inte...
  Börje Malmö, 30 december 2013

  Barnbarnen blev jätteglada , föräldrarna också, Inte fler leksaker utan något att lära om och som hör till oss genom naturen som dom bor nära till ,där i stort sett alla fåglar kan synas eller höras.
  Framförallt i denna "kompaktutgåva" som är lättare att ta med sig ut i naturen.
  Rekommenderas till Alla barnfamiljer Men även vi andra ( föräldrar , mor-farföräldrar ) behöver lära oss om läte och hur fåglarna ser ut

 19. Precis en bok man behöver! Ytterligt användbar och...
  Thomas Mätzsch, 1 december 2013

  Precis en bok man behöver! Ytterligt användbar och svår att lösgöra sig ifrån när man väl börjat utforskningen. Nu väntar jag bara på nästa logiska steg: Att boken även förses med mikrofon för inspelning av obekant fågelsång och därpå följande identifiering...

 20. Den här boken är rolig och användbar. Genialiskt med...
  Stina Grönberg, 9 september 2013

  Den här boken är rolig och användbar. Genialiskt med fågelläten. En del läten något svårtydda, men fina beskrivningar av fågelarterna och bra bilder.

 21. Perfekt bok för den okunnige föräldern eller för det...
  Christer Lindström, 30 augusti 2013

  Perfekt bok för den okunnige föräldern eller för det vetgiriga barnet. Bor man nära naturen är det enkelt att slå upp och verifiera vad man ser i naturen när det gäller våra fåglar. Rekommenderas!

 22. Bra bok som är lärorik, att se och höra gör den till...
  sven erik wåhlin, 8 juli 2013

  Bra bok som är lärorik, att se och höra gör den till ett ypperligt redskap för mig som nybörjare i fåglarnas värld.

 23. Tongivande! Utmärkt med det mindre formatet. Har redan...
  Anders Rudolf, 1 juli 2013

  Tongivande! Utmärkt med det mindre formatet. Har redan upptäckt fågelarter som andra fåglar än vad jag trodde de var! Rekommenderas!

 24. Mycket bra för mig eftersom jag på senare tid blivit...
  Naime Storm, 27 juni 2013

  Mycket bra för mig eftersom jag på senare tid blivit intresserad av våra vanligaste fåglar och gärna vill veta hur de låter, perfekt!

 25. Mycket läs- och hörvärd bok. Fantastiskt bra ljud och...
  Lars Jakobsson, 10 juni 2013

  Mycket läs- och hörvärd bok. Fantastiskt bra ljud och fina bilder. Med hjälp av boken har vi identifierat många av de fåglar som finns i omgivningen där vi bor.

 26. Har köpt en bok tidigare, den här ska jag ge mitt...
  Sven Erik Andersson, 7 juni 2013

  Har köpt en bok tidigare, den här ska jag ge mitt barnbarn på hennes ettårsdag.
  Jättebra bok, lärorik och intressant.

 27. Informative and fun to use for our grandchildren! No...
  Lena Nystedt, 29 maj 2013

  Informative and fun to use for our grandchildren! No problems with delivery and no problems with payment. The best way to buy books.

 28. Jättefin bok i praktiskt format. Jag kommer att lära...
  Kerstin Andersen, 29 maj 2013

  Jättefin bok i praktiskt format. Jag kommer att lära mig många nya fåglar. Saknar dock numren på fågellätena i registret bak. Vill du t ex höra bofinken måste man först gå in i boken för att hitta numret på lätet och det är lite onödigt.Så jag kommer att skriva in dom efter hand.

 29. Min sexåriga dotter älskar boken. Hon sitter och...
  Mon, 21 maj 2013

  Min sexåriga dotter älskar boken. Hon sitter och bläddrar och trycker fram rätt siffror för att kunna lyssna på de olika fågellätena. En mycket bra bok som varmt rekommenderas!

 30. Roliga och fantasieggande beskrivningar av fåglarna...
  Bettina Westman, 17 maj 2013

  Roliga och fantasieggande beskrivningar av fåglarna och fint att direkt kunna höra fågelns sång. Inspelningen är lite kort ibland men man kan ju trycka flera gånger då..

 31. Saknar register med fågelnamn och tycker inte bl a...
  susan jirbrink, 14 maj 2013

  Saknar register med fågelnamn och tycker inte bl a talgoxen låter som de vi har i träden utanför, annars en bra hjälp och rolig att utforska.

 32. Kul och lärorik bok för vuxna och barn. Jag har...
  Inga-Britt Dahlberg, 12 maj 2013

  Kul och lärorik bok för vuxna och barn. Jag har dagbarn där 6-åringen tyckte det var roligt att höra på de olika fåglarna. Vi har tidigare pratat mycket om fåglar. Såg denna bok hos min syster och tog nu chansen att köpa en egen. Jag kommer att ha stor glädje av denna bok. Jag kan nu få mina barnbarn som är från 1 till 18 år intresserade av fåglar. En härlig bok för hela familjen.

 33. Bra för en sådan okunnig fågelperson som mig. Försöker...
  Anne-Marie, 2 maj 2013

  Bra för en sådan okunnig fågelperson som mig. Försöker locka till mig småfåglar men har inte riktigt lyckats. Men jag har lyckats lära mig fler fåglar på någon månad än jag gjort på många år.

 34. Helt fantastisk idé. Såg och provade boken hos vänner...
  Clas Ivan Östberg (Sollentuna), 1 maj 2013

  Helt fantastisk idé. Såg och provade boken hos vänner och bestämde mig direkt för att köpa den. Lärorikt. Kanske kunde ett par läten till varit med.

 35. Underbar!
  Smanta, 10 juni 2011

  När jag saknat naturen och längtat efter våren och sommaren har jag myst med alla fina bilder och läten från Sveriges fågelliv.
  Formatet är perfekt och lätt att ta med sig även en mycket uppskattad gå-bort-present.

 36. Fantastisk och inspirerande
  ingle, 11 maj 2011

  Har denna vinter, för första gången, haft en fågelmatplats utanför köksfönstret. Under de stunder vi suttit vid matbordet har vi med stigande fascination följt småfåglarnas liv vid talgbollar och frön. Investerade först i en vanlig fågelbok för att kunna identifiera våra matgäster. För någon månad sedan utökade vi biblioteket även med denna bok. Helt underbart! Nu har vi också kunnat identifiera fåglarnas kvitter, vilket lett till att vi helt plötsligt har börjat höra sådant vi tidigare inte ... Läs hela recensionen

Visa alla 36 recensioner

Fler böcker av författarna

Bokvideo