Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
95
Utgivningsdatum
2012-03-20
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Bergmark, Victoria K. (form)
Illustratör/Fotograf
Jessica Kurki
Dimensioner
285 x 274 x 19 mm
Vikt
920 g
SAB
782.42,Xqja
ISBN
9789171262349
Vanliga sökord
sångböcker barnsånger

Svenska barnvisor

(277 röster)  |  Läs 72 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-03-20
297
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
»Den här boken är en fantastisk uppfinning«
Hans Alfredson

»Tina Ahlins barnsångbok för mammor och pappor en succé«
Expressen

Det här är ju helt enkelt genialt. En karaokebok för barnfamiljer! Kulturarvet lättillgängligt och begripligt, den optimala sångboken <...> en bok som omedelbart blev en klassiker.
DN.

Den svenska barnviseskatten är en rik källa till glädje. Men även om man minns en visa är det inte alltid man kommer ihåg hela texten - och hur var det nu melodin gick? Lösningen finns i denna spelande bok med illustrationer av Jessica Kurki.

I boken har musikern Tina Ahlin samlat 50 klassiska barnvisor och spelat melodierna på piano. Här finns alltså inte enbart texter och noter utan också musiken - ljudmodulen spelar upp melodierna och ibland med ackompanjerande munspel till pianot. Alltså en helt unik sångbok där du kan lyssna på visorna och samtidigt sjunga med.

Så välkommen in i barnvisans förtrollade värld. Låt dig inspireras att sjunga tillsammans med hela familjen! Tryck på knappen och sjung!

Tina Ahlin är en av våra mest folkkära artister, och medverkar kontinuerligt i både TV och diverse shower. Detta är hennes debutbok.

Jessica Kurki är illustratör och har arbetat med både animation för SVT Barn samt illustrerat på frilansbasis för en rad tidskrifter och böcker.

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svenska barnvisor
 2. +
 3. Den sjungande barnkammarboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den sjungande barnkammarboken av Julia Lövestam, Stina Zethraeus (inbunden).

Köp båda 2 för 536 kr

Kundrecensioner

Det finns 72 recensioner av Svenska barnvisor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra men en svaghet
  Ingrid Hedlund, 20 april 2022

  Jättebra och inspirerande men tyvärr så går det inte att välja musik nåt mer så jag har varit tvungen köpa en ny. Hoppas den håller bättre.

 2. Helt ok
  Katarina Lindberg, 5 november 2021

  Tyckte musiken var lite för snabb och hoppig först, men har vant mig lite. Spelas mycket på ljusa toner. Fyraåringen gillar den verkligen men måste be honom sänka volymen hela tiden då det är rätt högt. Får ev tejpa över högtalaren så det blir mer human ljudnivå.
  Saknar möjlighet att den kan spela alla sånger på rad från vilken sång som helst. Väljer man det kör den från nr 1 bara så sonen kör mest de i början för annars måste han gå och trycka för varje sång.
  Fina bilder, kul med n... Läs hela recensionen

 3. Present

  Gåva till en musikalisk småbarnsfamilj med ett -och fyra-åringar. Trevliga illustrationer, noter och text, ett plus! Skoj att sjunga tillsammans!

 4. Svenska barnvisor!
  Margareta Ekman, 18 november 2020

  Såg väldigt trevlig ut. Bra visor och fina bilder. Har nu gett bort den till en nybliven barnfamilj, som blev mycket glada.

 5. Bäst i klassen
  Christina Johnler (Göteborg), 13 juli 2018

  Tina Ahlins bok är bäst i klassen av liknande böcker. Arrangemangen är harmoniska och genialiska. En fin present till dop, födelsdagar mm

 6. Barnet dansar
  Mormor, 16 oktober 2017

  Ett och ett halvtåringen går själv och sätter på den med ett knapptryck, dansar sedan en sväng och ler förtjust.

 7. Jättebra!
  Anna W, 22 augusti 2017

  Köpte nu denna som doppresent men min tvåårige son, som fick den på sin soldag, har älskat den sen länge! Helt sönderbläddrad! :)

 8. Barnvisor
  Kerstin Marenius, 20 januari 2017

  Mycket trevlig bok med alla kända barnvisor som föräldrar och barn kan lyssna på. Bra att det finns noter till så man kan spela när man sjunger sångerna.

 9. Svenska barnvisor
  Eva Maria, 6 november 2016

  Mycket bra urval av barnvisor med fin musik. Uppskattas mycket av 1 åringen som fått den. Jag saknar dock basnoterna för piano.

 10. En härlig sångbok med musik
  My Lidberg, 8 september 2016

  Boken är väldigt uppskattad både av mig och min dotter. Den innehåller en bra blandning av klassiska visor och barnsånger.

 11. Lättillgänglig musikstund
  Panne, 14 juli 2016

  Bra urval av visor med många gamla favoriter och lite nytt. Trevligt komp. Framtidens ljudteknik kan nog lyfta musiken ett snäpp.

 12. Bästa boken även för mycket små barn.

  Boken är fantastisk. Vi gav den i doppresent, en mycket uppskattad gåva till vårat lilla barnbarn Kerstin. Rekommenderas varmt av mig.

 13. Mycket bra bok!
  Gloria Piedad Tonnvik, 22 mars 2016

  Jag har boken hemma och mina barn gillar den. Nu köpte jag det som en present till min väns barnet.

 14. Trevlig nyupptäckt för ganska länge sedan!
  Maud Oxelgren, 18 februari 2016

  Det här var första sångboken av den här typen jag köpte. Var så trevlig och bra att det sedan blivit flera.
  Kanske en ide för "svensk sångskatt" för vuxna? Skulle vara till god hjälp för som det nu är kan de flesta bara vissa strofer i de flesta sånger. Det är sorgligt att våra minnen sviker..

 15. Sångbok
  Maria Lena-Stina Eriksson, 31 januari 2016

  Jättebra att ha som stöd om man är osäker på att sjunga. Den är en hjälp att hålla ton och att veta hur texten går

 16. Smärre justeringar behövs
  Catharina Alpkvist, 14 januari 2016

  Jag tycker att man behöve ett intro så att man hinner med när man ska börja sjunga.
  Sedan fattas sista versen på En liten vår....

 17. Trasig
  Aaron Wan, 21 augusti 2015

  Vi skulle ha reklamerat den eftersom ljudet slutade fungerar ganska snabbt; typ efter några dagar. Den kanske är bra egentligen

 18. Svenska Barnvisor av Tina Ahlin
  Ann-Cathrin Sundberg, 6 juli 2015

  Svenska Barnvisor får av mig alla stjärnor som finns! Gav den i 1-årspresent till mitt lilla barnbarn som är halvt thailändsk i hopp om att hon ska lära sig svenska barvisor. Och det blev succe'direkt på 1-årsdagen! Vi sjöng till musiken och hon dansade som värsta discoproffset till glädje för alla gäster. Verkligen en lyckad present!

 19. Fantastiskt trivsam barnbok!
  Farfar Rune, 1 juni 2015

  Köpte "Fler svenska barnvisor av Martin Östergren och Jens Magnus" till vårt barnbarn vilket blev mycket uppskattat av hennes föräldrar. "När nu Svenska Barnvisor : urval, piano och munspel" åter fanns tillgänglig köpte vi även denna till barnbarnet så vårt betyg bygger helt på vår son och svärdotters utsaga:
  Fantastiskt trivsamma barnböcker!

 20. Svenska barnvisor
  Ann-Sofie Öberg, 7 april 2015

  Mina barnbarn får boken som 1-årspresent och det är en given succe. Den lilla knubbiga handen lär sig snabbt att hitta spelknappen!

 21. Köp den!
  Kristina Elmén, 1 april 2015

  En guldgruva för oss med barn/barnbarn! Här finner du många visor du känner igen och kan sjunga med i, till glädje för unga generationer!

 22. Härligt att kunna sjunga till musik när som helst!
  Ann-Christin Johansson, 27 januari 2015

  Kändes som en mycket pedagogisk och värdefull present att ge till en 7-åring! Att presenten dessutom håller en bra tid framöver, gör inte det hela sämre!

 23. Visbok för öga, öra och röst.
  Wivianne, 24 oktober 2014

  Ett mycket fint urval av barnvisor med text, notskrift och illustration av hög klass. Att sjunga tillsammans med ljudspelaren, som sitter inlemmad i pärmen, fungerar alldeles utmärkt. Att boken inte får allra högsta betyg beror på att en del sånger spelas för fort, i ett tempo som passar för scenen. Ovana föräldrar och små barn vill nog sjunga lite saktare för att hinna med.
  Detta gäller bara några få och snabba sånger och bör inte hindra hugade spekulanter att köpa denna fina visbok.

 24. En återkommande favorit
  Anna Rensfeldt Flink, 19 oktober 2014

  Vi sjunger och sjunger. Batterierna är utbytta, pärmen börjar bli trasig, barnen blir äldre, men den här boken blir aldrig passé hemma hos oss!

 25. Doppresent
  carin arthursson, 15 oktober 2014

  Fick denna bok rekommenderad som doppresent och den var superfin! Blev väldigt uppskattad. Många småbarnsföräldrar kan behöva hjälp att hitta tonen. Extra plus är hörlursuttaget.

 26. Doppresent
  Gun Sjölander Karlsson, 19 september 2014

  Har tidigare gett denna bok som doppresent och det blev uppskattat. Ger den nu till "nytt" barn och hoppas på samma goda respons.

 27. Värdefull hjälp.
  Christina S, 28 juli 2014

  Boken är till stor hjälp när man ska sjunga med barn. Melodin blir rätt och texten finns där. Även visor man inte kan, blir lätta att lära sig. Vi har köpt boken flera gånger som doppresent.

 28. Fantastisk!
  Kinga Hernborg , 23 april 2014

  Otroligt bra, svärsonen började sjunga för sin 3 v gamla bebis i famnen direkt med boken på bordet, så fint
  och harmonislt.

 29. Vår dotter älskar den!
  Anna , 18 april 2014

  Vår dotter på 2 år har älskat den sen första dagen! En riktigt bra sångbok som jag verkligen kan rekommendera!

 30. Bra men kan bli bättre
  Gunilla Secher, 11 april 2014

  Mycket bra! Lätthanterlig även för små barn. Hade varit ännu bättre med sång också. Jag har skickat min till barnbarn i USA

 31. UNDERBAR!!!
  Frida, 31 mars 2014

  Jag och min son älskar att sjunga ur denna bok! Vi har läst den nästan dagligen sedan han var ett halvår och idag är han nästan två år!

 32. Bra hjälp!

  För mig som inte är så bra på att sjunga är detta en bra hjälp. Hoppas det kommer fler böcker med andra sånger.

 33. En sångskatt!
  Annika , 13 mars 2014

  En bra blandning från vår sångskatt.
  Synd bara att sångerna börjar direkt, utan intro. Hade gärna sett att Tina sjöng med på de lite nyare sångerna, de man inte hört så ofta.

 34. En av favoriterna
  Nettan, 11 februari 2014

  Älskad bok av dottern på 4 år. Hon sjunger oftast bara till musiken utan att titta i boken, men hon har lärt sig vilken musik som hör till vissa nummer.

  Det enda negativa är att efter en låt så byter den till nästa nummer och vår dotter vill ofta lyssna på samma flera gånger.

 35. Köpt 4 böcker

  Helt fantastisk - köper till alla mina små barnbarn och deras föräldrar.

  5 åringen kan spela och sjunga själv, spelkunniga förädrar kan använda noterna och alla kan sjunga med då texterna finns.
  Mycket bra blandning av traditionella barnvisor och nyare.

  TACK!
  Lena

 36. Bra med melodi så även mor-och farföräldrar kan lära...
  karin malmström, 9 januari 2014

  Bra med melodi så även mor-och farföräldrar kan lära sig nya visor. Tyvärr lite högt tempo. Mycket uppskattat
  av alla berörda.

 37. Det är jätte bra bok att utvekla barnen. Dem lär sig...
  Nerija Sliaziene, 26 december 2013

  Det är jätte bra bok att utvekla barnen. Dem lär sig att sjunga och komma ihåg orden. Super val utan att köpa piano.

 38. Toppenbra stöd för träning av sånger. Ett av mina...
  Ulrika Axelsson, 23 december 2013

  Toppenbra stöd för träning av sånger. Ett av mina barnbarn älskar den och nu har jag köpt även till andra barnbarn och bekanta.

 39. Boken är en gåva till vårt 3-åriga barnbarn Wilma. Hon...
  Kärstin Johansson, 22 december 2013

  Boken är en gåva till vårt 3-åriga barnbarn Wilma. Hon är helt betagen och kan sitta i timmar med boken, tittar och vill själv välja sång, sjunger själv och även med sin pappa. Denna visbok är värdefull i många år framgent. Rekommenderas varmt!

 40. Nu när jag har fått ett litet barnbarn så vill jag som...
  anda002, 21 december 2013

  Nu när jag har fått ett litet barnbarn så vill jag som farmor gärna sjunga för honom och den här boken är till stor hjälp då jag själv har glömt av många av dom gamla visorna. Fint illustrerad dessutom.

 41. Mycket användbar bok för alla åldersgrupper. Jag...
  Divart, 19 december 2013

  Mycket användbar bok för alla åldersgrupper. Jag jobbar med funktionshindrade och har barnbarn. Alla älskar den här boken och att sjunga tillsammans.

 42. Bra urval, fina illustrationer. Vissa komp går dock...
  Mrs Trex, 19 december 2013

  Bra urval, fina illustrationer. Vissa komp går dock lite väl snabbt. Både vi föräldrar och vår tvååring har stor glädje av den.

 43. Riktigt bra idé. Text, melodinoter och spelad melodi i...
  Ingemar Hansson, 5 december 2013

  Riktigt bra idé. Text, melodinoter och spelad melodi i ett och samma medium! Passar sålunda både i familjer med musicerande föräldrar som i andra.

 44. Dottern la direkt beslag på den här boken i tron om...
  Michael Duane Davis, 12 november 2013

  Dottern la direkt beslag på den här boken i tron om att det var en "vanlig" ljudbok. Hon har lyssnat på den ofta och sjungit med vilket är ett gott betyg. Att jag sedan kan använda för att spela låtarna är en bonus.

 45. Helt underbar - inte bara jag tycker det utan framför...
  Marianne Nilsson, 7 november 2013

  Helt underbar - inte bara jag tycker det utan framför allt mitt treåriga barnbarn! Denna bok kan verkligen rekommenderas för mor- och farföräldrar att ha hemma när barnbarnen kommer på besök!

 46. Så mycket för pengarna jag fick. Min lilla...
  Carin Högberg (Lidingö), 7 november 2013

  Så mycket för pengarna jag fick. Min lilla dotterdotter har den här hemma hos mig och klarar knapparna fint. Alla fina låtar som jag kommer ihåg från barndomen finns med.

 47. Mycket fin present till en liten kille som har sitt...
  Eivor Agneta Lundgren, 23 oktober 2013

  Mycket fin present till en liten kille som har sitt dop i nästa vecka! Här får mor och far engagera sig och sjunga tillsammans med den lille. Och vilken värdefull present att ha kvar - kanske också till sina barn i framtiden. (Ja, det var min tanke) :-)

 48. Älskvärda toner. Den här boken med musik och text blir...
  Ann Margareta Hörnquist, 21 oktober 2013

  Älskvärda toner. Den här boken med musik och text blir man glad och lycklig av. Också så varierat och brett urval av barnmusik, tycker jag. Rekommenderas varmt.

 49. Fantastisk bok som inte bara roar de minsta barnen i...
  Maria Törngren, 17 oktober 2013

  Fantastisk bok som inte bara roar de minsta barnen i familjen, utan även oss vuxna! Mysstund för hela familjen helt enkelt!

 50. Jag gav den till mitt barnbarn och den har blivit en...
  Farmor, 4 oktober 2013

  Jag gav den till mitt barnbarn och den har blivit en riktig favorit!! Helt underbar bok! Fantastiskt upplägg och något som man kan ha glädje varje dag!! Rekommenderar den varmt till både stora och små sångare!

 51. Mer än fantastisk! Så jättebra att texterna finns med...
  Kerstin Sandberg, 26 september 2013

  Mer än fantastisk! Så jättebra att texterna finns med och att Tina spelar melodin lika många gånger som det finns verser att sjunga. Skulle ge tio stjärnor om det gick! Har gett den till mina barnbarn i tre familjer och har en själv. Rekommenderar den varmt! Kanske födelsedagspresent eller dopgåva.

 52. Vissa sånger går för snabbt för att yngre barn ska...
  Ingemar Lans, 2 september 2013

  Vissa sånger går för snabbt för att yngre barn ska kunna hänga med. Ett litet förspel före varje sång vore bra så att man hänger med från början, gärna sista strofen som förspel. Nu är det förspel på en del sånger, men inte på en del. Ackompanjemanget är trevligt, men det hade varit bra med större variation, kanske något mer instrument ibland. Bra urval av sånger och fina bilder.

 53. Har inga egna barn men har köpt boken till både...
  Margareta Pehrs, 28 augusti 2013

  Har inga egna barn men har köpt boken till både släktingar och vänners barn. Både barn och föräldrar har omedelbart tagit den till sig. Jag har själv lyssnat igenom den och verkligen imponerats av både den mycket höga musikaliska kvalitén och av själva upplägget. Rekommenderar den varmt till både stora och små sångare!

 54. Mina barnbarn älskar Svenska barnvisor och använder...
  Reiner Abrahamsson, 22 augusti 2013

  Mina barnbarn älskar Svenska barnvisor och använder den dagligen eftersom den innehåller de mest sjungna och älskade visorna. Hittills har jag köpt 3 ex och rekommenderar den till släkt och bekanta.

 55. Saknar nån typ av signal för när man ska börja sjunga....
  Kristina Häkkinen, 9 augusti 2013

  Saknar nån typ av signal för när man ska börja sjunga. Man måste ha hört låtarna innan eller kunna noter för att veta när man ska börja sjunga. Och det kan inte vi, vilket var anledningen till att vi köpte den här boken. Dock är det många bra låtar och enkelt att använda. Men vi vill ha ännu fler låtar!!!

 56. En verkligt bra Barnvisebok. Hoppas att många...

  En verkligt bra Barnvisebok. Hoppas att många föräldrar (eller som vi farföräldrar) köper den till sina små nykomlingar i familjerna! En bok med nytänkande - med barnvisor som ALLA kan sjunga med i, och sjunga med små barnen (barnbarnen).

 57. Härlig bok, men många kända barnvisor som man kan...
  Terese , 22 juli 2013

  Härlig bok, men många kända barnvisor som man kan sjunga med sitt barn, det som är lite negativ är att ibland börjar låten direkt och ibland är där ett förspel innan, det gäller att hänga med.

 58. Ett perfekt upplägg! Boken innehåller många bra visor...
  Pia Anmark-selin, 3 juli 2013

  Ett perfekt upplägg! Boken innehåller många bra visor och med stöd av text och musik blir det så mycket bättre. Det har blivit härliga och roliga sångstunder med mina barnbarn! Kan verkligen rekommenderas!

 59. Jättetrevlig sångbok! Fin doppresent bl a. Även som...

  Jättetrevlig sångbok! Fin doppresent bl a.
  Även som present till lite äldre barn som lärt sig läsa o vill sjunga!
  Till vuxna, mor o farföräldrar o andra som vill sjunga för o med barn.
  Får hjälp m både text o musik.

 60. Det är en bra sångbok för barn med ett bra urval och...
  Lars Broger, 14 juni 2013

  Det är en bra sångbok för barn med ett bra urval och utöver det får man stöd av de inspelade sångerna som har förvånansvärt bra ljudkvalitet. Boken rekommenderas varmt till småbarnsföräldrar som vill sjunga med sina barn, man får bra stöd för både text och musik.

 61. Denna bok har varit ovärderlig, när man som mamma inte...
  sandra berndt, 2 juni 2013

  Denna bok har varit ovärderlig, när man som mamma inte kan alla texter eller hur melodin går. Bra att det bara är piano och munspel ingen sång. Den får man själv stå för. En ovärderlig stund med ditt barn.

 62. En väldigt fin och användbar sångbok! Musiken...
  Sus, 20 maj 2013

  En väldigt fin och användbar sångbok! Musiken underlättar och förhöjer verkligen sångstunden! Ett extra plus för att det går att koppla boken till högtalare. Roligt att boken innehåller många välkända sånger. Det är väldigt fina illustrationer och bilder i boken, som gillas av barnen. Rekommenderas varmt!

 63. Helt fantastisk sångbok. Jag köpte två ex. Barnbarnet...
  Ola Andersson, 7 maj 2013

  Helt fantastisk sångbok. Jag köpte två ex. Barnbarnet Amaya som bor i New York fick den som första sångbok när vi hälsade på sonen med familj i början av april. Det är viktigt att lära Amaya svenska bl a genom sång. Så denna bok har verkligen kommit till användning. Sonen sjunger för Amaya varje morgon ur boken. Amaya föddes 6 dec 2012. Mitt andra barnbarn Felicia föddes den 23 december 2012 och har självklart glädje av boken också.

  Hoppas att det kommer en uppföljning med många Astrid Lindgren sånger.

 64. På det stora hela är det här en riktigt bra bok. Den...
  Enigma (Staffanstorp), 7 maj 2013

  På det stora hela är det här en riktigt bra bok. Den har ett fantastiskt urval av klassiska barnsånger, flera som sällan får höra nu för tiden. Klas Klättermus och Trollkarlen från indialand är båda kära favoriter. Här är även mängder av Astrid Lindgrens sånger som så många av oss har växt upp med. Boken har dessutom tydliga noter så man lika väl kan kompa själv som lyssna till den inbyggda spelaren.

  Så varför ger jag inte full pott till den här härliga boken? Därför att flera av sån... Läs hela recensionen

 65. Ett fantastiskt sätt att kunna sjunga med barnen,...
  Margit , 3 maj 2013

  Ett fantastiskt sätt att kunna sjunga med barnen, speciellt när man inte är säker på melodin. Man känner en glädje att våga sjunga även de visor som man aldrig någonsin har sjungit själv. Ser fram emot en uppföljare, det finns ju så många andra vackra svenska barnvisor.

 66. Svenska barnvisor ger mycket stöd när man ska sjunga...
  Anne-Marie, 2 maj 2013

  Svenska barnvisor ger mycket stöd när man ska sjunga med barn. Läste inte på ordentligt dock och trodde att det skulle vara med sång också. Hade varit jättebra om man har mindre barn som lättare kunnat sjunga med.

  Annars toppen!

 67. Toppenbra idé! Musikupplevelse som också är...
  Ayeeyo, 19 april 2013

  Toppenbra idé! Musikupplevelse som också är bokupplevelse. Perfekt för det lilla barnet som älskar både musik, bilder och böcker - och något att samlas kring för barn och vuxna. Bra också för föräldrar som inte spelar själva och kanske inte kan så många melodier - man lär sig tillsammans.

 68. Bra urval av melodier i Svenska Barnvisor. Mitt snart...
  INGEGERD FYHRMAN, 17 april 2013

  Bra urval av melodier i Svenska Barnvisor. Mitt snart tvååriga barnbarn älskar den. Bilderna är också underfundiga och väcker nyfikenhet. En blivande klassiker!

 69. Helt underbar bok med välkända sånger. Lätt att sjunga...
  Lotta, 17 april 2013

  Helt underbar bok med välkända sånger. Lätt att sjunga med när det är musik. Önskar att den fanns i fler exemplar då det finns många fler fina barnvisor

 70. Fullträff!
  Anneli, 28 december 2012

  Äntligen en sångbok med ett blandat, jättebra urval av nya och gamla barnvisor. Kompet till är diskret och till hjälp om man inte kan sångerna. Denna bok blev bästa presenten, uppskattades av både stora och små.

 71. En toppenbok för alla som tycker om sång!
  Anna och Viktor, 26 april 2012

  Det bästa är att man själv väljer om man vill att ha hjälp av musiken till låttexten eller inte när man sjunger. Alla barnvisor finns verkligen med i denna bok och min son på 2,5 år brukar välja vilken låt som vi ska sjunga och sedan starta musiken till! En bok för riktig sångglädje!

 72. UNDERBAR!
  Kristi, 30 mars 2012

  Den här boken kommer jag använda mycket, ge bort - helt underbar. Ljudspelaren spelar hela visan och vi kan sjunga med! Rekommenderas!

Visa alla 72 recensioner