Whiskyns landskap (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
382
Utgivningsdatum
2013-08-08
Upplaga
1
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Leo, Patric (form) / Grundsten, Claes (foto)
Illustratör/Fotograf
Martin Thelander
Dimensioner
280 x 227 x 36 mm
Vikt
2136 g
SAB
N.07,Qcaf
ISBN
9789171262615
Whiskyns landskap (inbunden)

Whiskyns landskap

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-08-08
409
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
»Vacker och Ma(l)tnyttig. +++++« Aftonbladet. I denna inspirerande bok tar Claes Grundsten oss med runt jorden till 17 länder där whisky tillverkas. Han vandrar genom de storslagna landskapen och berättar om naturen, kulturen och framför allt om fantastiska whiskysorter. Whiskyns landskap är en entré till ett annorlunda resande. Claes Grundstens unika infallsvinkel är att förena smakupplevelsen med den omgivande naturen och vandringens tjusning. Whisky bär karaktär av råvarorna och av det landskap där den tillverkas. Denna imponerande reseskildring ger också grundläggande fakta om whiskyns historia från begynnelsen till vår tid, och om den komplicerade tillverkningsprocessen. Här finns massvis av guldkorn både för utpräglade whiskyälskare och för dem som är reslystna. Med 270 storslagna bilder är detta den vackraste bok som någonsin har gjorts om whiskyns landskap. Claes Grundsten är en flerfaldigt prisbelönt fotograf och författare som har specialiserat sig på landskapsskildringar. Hans böcker om de svenska fjällen och om trekking är välkända för vandrare både i Sverige och utomlands. Han skriver regelbundet i olika tidningar och tidskrifter, och hans bilder har visats i stora utställningar. Några tidigare böcker av Claes Grundsten är Dag Hammarskjölds fjällvärld, Äventyrets stigar och Sveriges nationalparker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Whiskyns landskap
 2. +
 3. Malmberget

De som köpt den här boken har ofta också köpt Malmberget av Erik Holmstedt, Bo Madestrand, Curt Persson (inbunden).

Köp båda 2 för 688 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Whiskyns landskap. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den självklara presenten till alla Whiskyvänner
  Greger Lundqvist, 30 oktober 2014

  Den som tror att whisky är liktydligt med Skottland har mycket kvar att lära. Författaren tar oss med på upptäcksfärder till jordens alla hörn, och komibinationen whisky och upplevelser i landskapet, är oslagbar. De otroligt vackra bilderna förhöjer upplevelsen. En bok att både lära och njuta av.

 2. Fantastiska bilder och personliga upplevelser präglar...
  Ola Bondesson, 28 november 2013

  Fantastiska bilder och personliga upplevelser präglar boken. Intressanta iakttagelser av landskapet och mycket om whiskyns smaker. Hade gärna sett mer Skottland i boken.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Claes Grundsten