Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Engelska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2015-04-14
Upplaga
1
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Klum, Mattias (foto)
Dimensioner
220 x 155 x 20 mm
Vikt
657 g
SAB
Uh,Qadn
ISBN
9789171263346
Big world, small planet : abundance within planetary boundaries (inbunden)

Big world, small planet : abundance within planetary boundaries

(1 röst)
Inbunden Engelska, 2015-04-14
231
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Big World, Small Planet är en inspirerande bok som handlar om vår tids största utmaning. På ett medryckande sätt berättar miljöprofessorn Johan Rockström om varför vi behöver en ny värdegrund för att säkra en utveckling för mänskligheten - inom planetens hållbara gränser. Trots att människan slitit hårt på jordens tillgångar har dess ekosystem hittills förblivit förvånansvärt tåliga och anpassningsbara inför dessa påfrestningar och fortsatt att förse oss människor med sådant som mat, rent vatten och frisk luft. Men även om vår planet tycks vara frisk står vi inför en vändpunkt. Vi närmar oss gränserna för vad jordens klimat och ekosystem klarar av.

De flesta av dessa system uppvisar samma typ av negativa spiraler - alltifrån en ökning av halten växthusgaser i atmosfären till utfiskning och skövling av regnskog. Kurvorna närmar sig stadigt brytpunkterna för det som hotar att mynna ut i katastrofala följder för både människan och miljön.
Big World, Small Planet ger en fördjupad förståelse för vårt nuvarande social-ekologiska dilemma och är en källa till hopp och nytänkande. Den är baserad på den allra senaste vetenskapen och är en resa genom jordens magnifika skönhet, liksom en skildring av människans relation till sin planet. Den visar på behovet och möjligheterna av en genomgripande global förändring till en hållbar framtid.

2015 är ett ödesår för miljön. FN ska förnya sina milleniemål och vid det stora klimatmötet i Paris ska jordens stater försöka komma överens om en ny klimatpolitik.

Johan Rockström är professor i miljövetenskap och chef för Stockholm Resilience Center. Han är en av världens mest anlitade miljöföreläsare.

Mattias Klum är en av Sveriges mest kända och uppskattade naturfotografer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Big world, small planet : abundance within planetary boundaries
  2. +
  3. The human quest : prospering within planetary boundaries

De som köpt den här boken har ofta också köpt The human quest : prospering within planetary b... av Mattias Klum, Johan Rockström (inbunden).

Köp båda 2 för 570 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bokvideo