Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
75
Utgivningsdatum
2015-03-05
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Liedgren, Oscar (form) / Granefelt, Lena (foto)
Illustratör/Fotograf
Nadia Nörbom
Dimensioner
213 x 178 x 15 mm
Vikt
373 g
SAB
Oe
ISBN
9789171263360
Så ett frö! (inbunden)

Så ett frö!

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2015-03-05

Slutsåld

Så ett frö! är en inspirerande bok för alla åldrar. Här får vi på ett enkelt och roligt sätt lära oss hur det går till att odla - från att stoppa ner fröet i jorden till den spännande skörden, hur viktiga bin och humlor är och hur vi hjälper dem att hitta någonstans att bo. Det är verkligen en bok för alla - man måste inte ens ha en trädgård; det går till exempel utmärkt att odla potatis även i hinkar på balkongen.

Att så och skörda ligger djupt rotat i oss alla. Det skänker inte minst hos barnen glädje, tillfredsställelse och en förståelse för det växande. Att så ett frö och se det förvandlas till planta är spännande, och att få skörda det man sått ger stolthet. Allt man själv fått att växa är dessutom extra gott eller vackert.

Rosendals Trädgård i Stockholm är en oas dit många söker sig, året om. Där finns också verksamheten Lek Odla Väx! där förskolor och skolklasser deltar i odlingsprojekt och skapar Lekträdgården. Den här boken är ett resultat av detta långsiktiga och framgångsrika arbete.

Annelie Johansson som skrivit texterna är trädgårdsmästare och projektledare för Lek Odla Väx! på Rosendals Trädgård.

Nadia Nörbom, som har gjort de originella illustrationerna, arbetar också hon på Rosendal och då främst som florist.

Lena Granefelt, som tagit bokens inspirerande fotografier, har en mängd böcker bakom sig - framför allt om trädgård och mat.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Så ett frö!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Så ett frö

    Nej jag kanske hade för stora förväntningar men den var inte så inspirerande som jag hade hoppats. Men det är ju en trevlig bok

Visa alla 1 recensioner