Selma Lagerlöf : Sveriges modernaste kvinna (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
429
Utgivningsdatum
2018-08-01
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Leo, Patric (form)
Dimensioner
266 x 210 x 40 mm
Vikt
1995 g
SAB
Gcz Lagerlöf, Selma
ISBN
9789171263506
Selma Lagerlöf : Sveriges modernaste kvinna (inbunden)

Selma Lagerlöf : Sveriges modernaste kvinna

(12 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-08-01
321
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Detta är den största, mest bildrika biografin över Selma Lagerlöf som någonsin har getts ut. På ett medryckande sätt berättas historien om Sveriges på sin tid modernaste kvinna. Selma Lagerlöf var alltid i frontlinjen. Redan i början av 1900-talet propagerade hon för kvinnlig rösträtt. Hon valde att leva i kärleksförhållanden med vem hon själv ville oavsett dåtidens konventioner. Hon köpte in sig i ett filmbolag och behärskade snabbt svensk filmindustri. Hon insåg direkt radions möjligheter att sprida hennes verk. Hon var aktiv i bildandet av Folkpartiet och engagerad i rättvisefrågor; hon hjälpte Nelly Sachs att fly till Sverige och skänkte en novell till arbetet för förföljda i det nazistiska Tyskland med risk för en tysk bojkott av hennes böcker. Hon var den första kvinnan i Svenska Akademien, den första kvinnan att tilldelas Nobelpriset i litteratur och en av de första svenska författarna med internationell stjärnstatus. Även bilderna blev en framgångsfaktor. Selma fotograferades i sitt hem, med sin familj, på resor och vid tillställningar klädd i moderiktig klänning, och bilderna spreds över världen. I denna bok visas närmare 200 av dessa bilder och flera av bokens bilder är hittills opublicerade och privata.

Denna bildrika biografi spänner över Selma Lagerlöfs hela livslängd, dvs från 1858 till 1940. Texten är skriven av Anna Nordlund som är en av landets mest meriterade Lagerlöfforskare. Hennes initierade och ändå medryckande biografiska text ger helt nya inblickar i Selma Lagerlöfs liv. Bokens bildredaktör Bengt Wanselius har tidigare skapat det prisbelönta praktverket Strindbergs världar och var redaktör för den stora Augustprisade fotoboken Regi Bergman från 2008.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Selma Lagerlöf : Sveriges modernaste kvinna
 2. +
 3. Jag vill sätta världen i rörelse : en biografi över Selma Lagerlöf

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag vill sätta världen i rörelse : en biografi ... av Anna-Karin Palm (inbunden).

Köp båda 2 för 552 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Selma Lagerlöf : Sveriges modernaste kvinna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underbar bok!
  Jonte, 17 september 2019

  En fantastiskt fin och verkligt bra bok. Intressant med det rika bildmaterialet som nog inte har visats förut. Vilken kvinna hon var Selma! Har varit fascinerad sedan mitt första besök på Mårbacka för snart 50 år sedan!

 2. Biografi med historik och samhällsutveckling
  Tova, 2 maj 2019

  En fantastiskt bra biografi! Titeln är helt rätt - Sveriges modernaste kvinna. Lagerlöf som genom sin framgång som författare blev en förebild och banade väg för många kvinnor som kom efter henne. Som företagare, som politiker, som utlandsresenär. Fina unika bilder och bra skildrat av Anna Nordlund.

 3. Selma alltid aktuell
  Lars-Erik Eriksson, 7 januari 2019

  Selma Lagerlöf, denna litterära högoddsare i Sverige, håller alltid måttet. I alla tider. Varje gång någon litterär forskare synar Selma Lagerlöf, kommer det fram något nytt. Så även i Nordlund-Wanselius opus.

 4. Mycket bra bok om Selma Lagerlöfs liv
  Cecilia Lind, 20 november 2018

  Ambitiöst och genomarbetat verk. Härligt med alla fina fotografier och att få följa med på hennes livsresa i både glädje och svårare perioder. Vilken entreprenör och föregångare hon var. Svårt att föreställa sig alla självklarheter vi har idag

 5. Vår Selma!
  PGP, 26 september 2018

  Tyckte att den var mycket välskriven och med många delar av Selmas liv som jag inte känt till bra belysta. Lättsamt språk vilket gjorde att det "flöt på" att läsa den. Intressant att efter så här många år få veta vad hon tyckte om andra av den dåtidens kända författare, ex. Verner von Heidenstam, Ellen Key med flera.
  Vilken enorm produktion hon hade med de motgångar hon hade som kvinna vid den tiden.
  Nu har jag precis börjat att läsa om en annan av de stora Vilhelm Moberg, " Mannen i skogen". Får se vad det slutar i för åsikt.

 6. Fantastisk bok om fantastisk kvinna
  Margaretha, 29 augusti 2018

  Den här boken berättar på ett sätt som är både spännande och intressant om ett liv utöver det vanliga. Selma var så otroligt tuff och låg i framkant om allt. Jag har mer eller mindre sträckläst boken, djupt gripen av denna storslagna förebild!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna