Meanwhile across the mountain : pictures from the Caucasus (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Engelska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2017-01-16
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Leo, Patric (form) / Lasthein, Jens Olof (foto)
Dimensioner
225 x 280 x 30 mm
Vikt
1250 g
SAB
Noacz Kaukasus
ISBN
9789171263674
Meanwhile across the mountain : pictures from the Caucasus (inbunden)

Meanwhile across the mountain : pictures from the Caucasus

(2 röster)
Inbunden Engelska, 2017-01-16
309
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Det är den självklara närvaron och tryggheten i bilderna, som är storheten". Tidningen Kulturen

Kaukasus är en av vår tids stora brännpunkter. Europa möter här Asien och kristendomen möter islam; en myriad av folkslag, språk och kulturer möts i en ovanlig blandning. Det var tidigare en mångfacetterad, men ändå sammanhängande sydlig sovjetisk region med fina stränder, rik natur och frisk bergsluft - ett ymnighetshorn varifrån exotiska varor kunde flöda ut till imperiets alla marknader. Men nu är det nu omöjligt att resa särskilt långt innan man stöter på en gräns. Årtionden av krig och olösta konflikter har resulterat i spänningar och misstänksamhet mot tidigare landsmän, nu skilda åt av taggtråd.

Lastheins panoramabilder är både närgångna och inkännande, men de skildrar också en hård verklighet. Samtidigt syns också de känslomässiga band som knyter samman folken och som inte sällan motsäger den officiella bilden av grannen på andra sidan berget.

Den prisbelönte fotografen Jens Olof Lasthein (Moments in Between, White Sea Black Sea och Home Among Black Hills) har under många år rest både norr och söder om de kaukasiska bergen - Tjetjenien, Dagestan, Kabardino-Balkarien, Nordossetien, Georgien, Azerbajdzjan, Armenien, Abchazien och Nagorno-Karabach. Många i dessa länder har drabbats av konflikter och krig och Lastheins bilder är fyllda av medkänsla. "Det är min övertygelse att så länge offren inte får upprättelse finns det inga förutsättningar för försoning", skriver han.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Meanwhile across the mountain : pictures from the Caucasus
 2. +
 3. Textiles: Pearson New International Edition

De som köpt den här boken har ofta också köpt Textiles: Pearson New International Edition av Sara J Kadolph (häftad).

Köp båda 2 för 1048 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jens Olof Lasthein

 • Moments in Between - bilder från forna Jugoslavien

  Jens Olof Lasthein

  De 55 färgbilderna i Moments in between berättar om vardagen i skuggan av kriget på Balkan, i det forna Jugoslavien. Mellan granatattackerna, efter den etniska rensningen eller innan några skott ännu avlossats. Dessutom texter på svenska och engel...

 • Home Among Black Hills

  Jens Olof Lasthein

  Under utvecklingen till ett av Europas största kol- och stålcentrum, befolkades Charleroi i Belgien av arbetare som kom från många länder. I dag vittnar överväxta slagghögar och stängda stålverk om stadens storhetstid. Jens Olof Lasthein har ströv...