Kvarteret som blev en knutpunkt : Stockholm Continental (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2017-05-10
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Engblom, Mikael (form)
Dimensioner
295 x 225 x 15 mm
Vikt
1054 g
SAB
Ic
ISBN
9789171263759
Kvarteret som blev en knutpunkt : Stockholm Continental (inbunden)

Kvarteret som blev en knutpunkt : Stockholm Continental

Inbunden,  Svenska, 2017-05-10
330
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Detta är modern Stockholmshistoria i koncentrerat format. Boken Stockholm Continental skildrar den långa processen bakom ett av Stockholms mest uppmärksammade nya byggnadsprojekt.

Vad får man bygga i Stockholms innerstad? Vem är med och fattar beslut om utformning och funktioner? Efter åtta tidigare förslag lyckades slutligen det danska arkitektkontoret 3XN hitta fram till en lösning, och vi får i boken följa arbetet från de första skisserna till invigning. Kvarteret, mitt i hjärtat av Stockholm vid Vasagatan/Klarabergsgatan, rymmer en mix av funktioner: hotell, butiker, barer, spektakulära bostäder och inte minst den nya pendeltågsstationen, Station Stockholm City, mer än 40 meter under marknivå, som öppnar under 2017. Byggherren bakom det komplicerade projektet är det statliga fastighetsbolaget Jernhusen.

I rikt illustrerade kapitel berättas om platsens spännande historia, om hur nya behov uppstår när infrastrukturen förändras och om hur hänsyn till kulturmiljön påverkar gestaltningen.

Boken vänder sig till alla som på olika sätt är intresserade av stadsbyggnad, arkitektur och Stockholms moderna historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kvarteret som blev en knutpunkt : Stockholm Continental
  2. +
  3. Ett hem : Carl och Karin Larssons värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett hem : Carl och Karin Larssons värld av Elsa Billgren, Ulrika Ewerman (kartonnage).

Köp båda 2 för 564 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eva Wrede