Massor av pocketfynd
Världens upptäckare : skisser och anteckningar från de stora äventyren (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2017-03-06
Förlag
Max Ström
Översättare
Hans-Jacob Nilsson, Åsa Jonason
Medarbetare
Leo, Patric (form)
Dimensioner
195 x 272 x 33 mm
Vikt
1416 g
SAB
N:k
ISBN
9789171263810
Världens upptäckare : skisser och anteckningar från de stora äventyren (inbunden)

Världens upptäckare : skisser och anteckningar från de stora äventyren

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2017-03-06
295
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Skisser och anteckningar var de tidiga upptäckarnas enda sätt att dela med sig av sina upplevelser och vidga samtidens vyer. Med sina mer än femhundra fantastiska teckningar och akvareller, och en presentation av sjuttio pionjärer, är denna bok en storslagen skildring av upptäcktsresandets stora era.

Här skildras sjuttio av världens främsta upptäckare och deras äventyr genom sina teckningar och anteckningar. Det är giganter som Charles Darwin, Carl von Linné, Howard Carter och Alexander von Humboldt men också mer okända upptäcktsresande som Margaret Fountaine, Abel Tasman och Alexandrine Tinne.

"Jag har i tjugo år varit på expeditioner över hela världen och vet vilka svåra förhållanden man ofta möter. Därför är det helt fascinerande att se dessa teckningar och anteckningar från världens främsta upptäcktsresande. De flesta av dem reste med segelfartyg, till häst, på kamel eller till fots. Deras utrustning var enkel och deras kläder tunga och inte alltid så ändamålsenliga. Att under sådana förhållanden sätta sig ner och anteckna och skapa konstfärdiga bilder är nästan häpnadsväckande. Alla dessa vetenskapliga giganter har blivit ikoner; deras resor och upptäckter har blivit en del av vårt kulturarv och vår kunskapsbank. Men när jag ser deras anteckningar framträder de som människor med allt sitt sökande, sina vedermödor, sin oro, sin energi och framför allt - sin obändiga nyfikenhet."

Ur Ola Skinnarmos förord
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Världens upptäckare : skisser och anteckningar från de stora äventyren
  2. +
  3. Karthistorier : eller atlas över expeditioner till världens vita fläckar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Karthistorier : eller atlas över expeditioner t... av Francisca Mattéoli (inbunden).

Köp båda 2 för 531 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Världens upptäckare : skisser och anteckn...