Dag Hammarskjöld : att bära världen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2016-10-31
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Leo, Patric (form)
Dimensioner
250 x 197 x 26 mm
Vikt
1067 g
SAB
Lz Hammarskjöld, Dag
ISBN
9789171263858
Dag Hammarskjöld : att bära världen (inbunden)

Dag Hammarskjöld : att bära världen

(18 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-10-31
249
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Suger tag i läsaren från första sidan"

Dagens Nyheter

Författaren och historikern Henrik Berggren har skrivit en medryckande biografi om Dag Hammarskjöld, FN:s mest kända och beundrade generalsekreterare. Detta är första gången i modern tid som en heltäckande biografi om hela hans liv publiceras på svenska. Boken är rikt illustrerad med ett hundratal bilder, varav många är unika och aldrig tidigare har publicerats.

Dag Hammarskjöld var Förenta Nationernas generalsekreterare från 1953 fram till sin död i flygkraschen 1961. Han beundrades av många, inte minst när han stod upp mot stormakterna och tog de många små nationernas parti. Han är fortfarande en av de mest aktade svenskarna utomlands, en världsmedborgare med stor integritet, som agerade på grundval av starka etiska värderingar.

I denna biografi framträder både människan, ämbetsmannen och diplomaten Dag Hammarskjöld på ett sätt som kanske aldrig förr. Henrik Berggrens initierade och inkännande text täcker hela hans liv, från barndomsåren i Sverige, tonåren på Uppsala slott, hans framgångsrika och okända ämbetsmannaår i Sverige till hans oerhört framgångsrika tid i FN. Hans för tidiga död i en flygplanskrasch i dåvarande Nordrhodesia satte punkt för en av världens mest framgångsrika diplomatkarriärer.

"Insiktsfull och mycket välskriven"

Aftonbladet

"En fascinerande bok om en fascinerande människa"

SvD
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dag Hammarskjöld : att bära världen
 2. +
 3. Dag Hammarskjöld : FN-chefen och människan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dag Hammarskjöld : FN-chefen och människan av Bengt Thelin (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Dag Hammarskjöld : att bära världen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Allt du behöver veta om Hammarskjöld
  Grebo, 12 juni 2018

  Välskriven spännande skildring av en undanglidande personlighet. Berggren spekulerar inte utan resonerar om vad som dolde sig bakom ämbetsmannens objektivitet och generalsekreterarens dådkraft. Fint bokhantverk, tidigare okända foton förgyller den.

 2. Studiecirkel om Dag Hammarskjöld
  Ulla Margareta Lundstedt, 4 oktober 2017

  Vi har boken "Dag Hammarskjöld: att bära världen" i en studiecirkel. Jag är studiecirkelledare och läst igen boken, men i studiecirkeln delar vi upp den i 7 avsnitt och samtidigt läser vi valda delar ur "Vägmärken". Stundtals har vi intressanta diskussioner. Förmodligen kommer det att ge mera om denna märkliga person Dag Hammarskjöld, eftersom vi endast haft två träffar hittills.

 3. Snyggt och spännande
  Sofia, 10 januari 2017

  Intressant och heltäckande berättelse om ett unikt, om än alltför kort, liv. Sakligt skrivet av Henrik Berggren, men samtidigt medryckande. Äntligen en bok om Hammarskjöld som faktiskt fokuserar på hans liv och gärning. Kunde inte lägga ner den.

 4. Formen på boken
  :), 25 november 2016

  Boken kunde vara lättare, i en annan form för att kunna bäras med lättare. fast det finns dock värde att få se just bilderna i denna form.

 5. Lättillgängligt porträtt
  Ingvar Lilja, 18 november 2016

  Tycker om Berggrens sätt att skriva biografier. Personen blir lättillgänglig och man får en bra bild av hans gärning och en del av hans personliga egenskaper. Bra med många bilder från hans händelserika liv.

 6. Fantastisk och medryckande berättelse
  Margaretha, 13 november 2016

  Medryckande berättelse om ett fantastiskt livsöde. Det går nästan inte att lägga ifrån sig boken. Och så många fina bilder!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Henrik Berggren