Nordisk kokbok (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
767
Utgivningsdatum
2017-08-17
Förlag
Max Ström
Översättare
Veronica Sandström
Originaltitel
The Nordic Cookbook
Medarbetare
Nygren, Henrik (form) / Nilsson, Magnus (foto) / Olsson, Erik (foto)
Dimensioner
280 x 190 x 70 mm
Vikt
2486 g
SAB
Qca
ISBN
9789171264008
Nordisk kokbok (inbunden)

Nordisk kokbok

(12 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-08-17

Slutsåld

Magnus Nilsson, en av världens mest hyllade kockar, har under flera års tid varit på upptäcktsfärd i Norden, något som har lett till denna unika samling recept. Han har undersökt råvaror, tillagningssätt, mattraditioner och måltidskultur. Men framför allt har han valt ut och samlat de mest typiska recepten från varje nordiskt land.

Med Magnus som ciceron kan du alltså nu utforska hela det nordiska köket. Här finns mat från Sverige, Finland, Norge, Danmark och Island, samt även Färöarna och Grönland. Med över 700 recept finns alla klassiska rätter representerade - samt ett antal ganska oväntade.

Boken är sinnrikt organiserad efter råvaror, vilket innebär att det är lätt att välja mellan rätter. Detta lyfter fram det som förenar de olika länderna - men pekar också på spännande skillnader. Förutom recept på maträtter finns här också bröd, bakverk och drycker.

Detta är den största och mest omfattande kokbok om det nordiska köket som någonsin har getts ut och en guldgruva för den som är intresserad av nordisk mathistoria och nutida matkultur. Boken har av recensenter redan utnämnts till en klassiker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Nordisk kokbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Matvanor i Norden
  Fortfarande nyfiken, 18 september 2018

  Man känner igen många av recepten i boken och inser att man ätit en del olika saker under en livscykel.
  Så ur den tanken växer idéen vad vill jag laga / äta igen. För många saker i boken är sådant som ens mor och hennes jämnåriga lagade. För att inte tala om ens mor- och farföräldrar. Och många av dessa recept
  använder man fortfarande själv som grund för något annat.
  Ger också idéer om vad man kan tänkas äta i andra nordiska länder när man är på besök.
  Rekommenderar receptet på våfflor.

 2. kulinariska klurigheter
  Grönis, 24 april 2018

  Mycket snack och lite verkstad. För få recept. Men intressanta jämförelser mellan de olika nordiska köken och dess historia. Är väl egentligen en akademisk avhandling. En riktig tegelsten. Det finns bättre kokböcker för de olika nordiska länderna, men då oftast på engelska med dess märkliga mått och vikter. Tar man sig igenom denna bok inser man hur de olika köken hänger ihop beroende på om man befinner sig i norr eller söder. Födan har ju alltid bestått av vad man kan odla eller hålla som bo... Läs hela recensionen

 3. Mycket uppskattad!
  Sofia V, 24 januari 2018

  Vilken lycka! Har endast sett denna på engelska förut, jätteroligt att den går att läsa på svenska nu! Uppskattar att boken sätter recepten i relevant kontext med hjälp av historia, det gör det ännu mer intressant. Har även gett bort till ett par nära vänner som är lika matlagningsintresserade, och det gick hem med förtjusning

 4. Trevligt att hitta en önskad bok!
  Vivi Ebba Birgitte Holst, 2 januari 2018

  Jag gav boken i julklapp till min svärdotter och hon blev mycket glad , rent av begejstrad! Men väldigt tung och svår att hantera i köket !

 5. Kokbokens familjebibel
  Margaretha Sundqvist (Uttran), 28 december 2017

  Riktigt roligt att kunna baka och koka min barndoms mat igen.
  Vad trött jag är på alla "moderna" kokböcker. (utan smör, utan kött, utan vetemjöl) Den här kokboken har det mesta. Den känns som en historibok och ibland måste man titta bakåt för att kunna gå framåt.

  Dessutom har den också våra grannars recept.

  Magnus Nilsson säger att han hade samlat recept till kokboken. Inte att recepten måste se ut så här. Märker att mina recept på bland annat blodpalt och blodpudding ... Läs hela recensionen

 6. Den här kokboken har allt...
  -, 21 november 2017

  Spännande att läsa om bakgrunden till olika råvaror och rätter. Lika mycket historiebok som receptsamling.
  ett måste i din kokbokshylla

 7. En klassiker!
  Resville, 21 september 2017

  Wretmans Husmanskost och Nordisk kokbok är de två viktigaste böckerna om svensk matlagning! Hurra! Nordisk kokbok är i samma liga som Julia Childs!

 8. Ångrade omedelbart köpet
  Magnus Ringman, 18 september 2017

  Tror att det står bortåt 300 kokböcker hemma i biblioteket. Nordisk kokbok, den lät spännande. Beställde. Öppnade - och blev genast besviken.
  Lunnefågel. Känns inte så relevant i ett skånskt kök. Och de svenska rätterna? Gamla klassiker som du redan har massor med varianter på, skomakarlåda är ett exempel.
  Lägg därtill få fotografier - en bra kokbok ska spraka av bilder - men i Nordisk kokbok har det inte lagts någon krut på det. Text sida upp och sida ner.
  Ett ambitiöst projekt,... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Magnus Nilsson