Stockholm : vattnet, öarna och staden (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2018-09-26
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Engblom, Mikael (form) / Wikström, Jeppe (foto) / Svensson, Erik G (foto) / Johansson, Lennart (foto)
Dimensioner
317 x 248 x 30 mm
Vikt
2205 g
ISBN
9789171264039

Stockholm : vattnet, öarna och staden

(7 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-09-26
372
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
I detta praktverk möter vi staden från sjösidan. Stockholm är ju egentligen en skärgårdsstad som från första början byggdes på öar. Via mer än 200 storslagna fotografier, kartor och illustrationer får vi se Stockholm på ett nytt sätt - boken är en enda stor upptäcktsfärd bland bebyggelse, kajer, öar, broar, kanaler och strandpromenader. Här finns skärgårdsbåtarna, seglingen, paddlingen, fisket, sjöfarten och arkitekturen. Men här finns också historien och geologin. Boken är en bred skildring av hur naturen och vattnet har format staden; hur geologiska virvlar skapat både skärgården och Mälaren; varför staden ligger just här och hur vi idag bygger och lever vid sjön. Det är en skildring som börjar för miljoner år sedan och som slutar med den senaste arkitekturen.

Boken har skapats av fotografen Jeppe Wikström och arkitekten Per Kallstenius. Jeppe Wikström är en av landets mest kända fotografer med en lång rad böcker om Stockholm och skärgården bakom sig. Per Kallstenius var stadsarkitekt i Stockholm under åren 1984-1989 samt 1994-2010. Ingen annan har i modern tid haft detta ämbete under så lång tid. Per Kallstenius har speciellt intresserat sig för skildringen av stadens utveckling över tid.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stockholm : vattnet, öarna och staden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. den perfekta presenten
    Barbro Thulin, 16 januari 2019

    Boken är en present till min son som älskar Stockholm och vill bo där, men arbetet är i en annan stad och jag tänkte att bläddra i boken skulle lindra hans saknad, jag, som växt upp där på 40/50 talet men nu bor ett annat ställe funderar på att behålla boken, men så får man ju inte göra.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna