Being There (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2017-08-24
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Leo, Patric (form)
Dimensioner
300 x 240 x 35 mm
Vikt
1824 g
SAB
Inz Hansen, Paul
ISBN
9789171264138

Being There

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-08-24
387
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Paul Hansen är en av världens främsta pressfotografer, och Sveriges mest prisbelönta. Med sin närmast unika förmåga att komma människor nära inpå livet har han skapat fotoreportage som blivit klassiska. Med Dagens Nyheter som plattform har han de senaste tjugo åren dokumenterat många av världens oroshärdar, där han alltid sätter människan i centrum.

Being There är hans första stora retrospektiva bok. Vi får i denna bok följa hans mångåriga bevakning av den arabiska våren, av Gaza, Västbanken och av det "frusna" kriget i Ukraina och Krim. Katastrofer i Haiti, kravaller i Kongo, politisk oro i Libanon och utsatthet i Afghanistan. Den till synes olösliga konflikten mellan Israel och Palestina kommer här i nytt ljus. Människor på flykt undan krig och svält har ett särskilt kapitel i boken. Boken innehåller närmare 200 av hans allra bästa bilder.

Paul Hansen berättar också om hur det är att arbeta i krig och konflikter. Hösten 2016 blev han själv varse den risk fotografer och journalister utsätter sig för, när han utanför Mosul blev skjuten av en krypskytt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Being There
  2. +
  3. Ansikte mot ansikte

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ansikte mot ansikte av Lena Koller (inbunden).

Köp båda 2 för 698 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Being There. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Med kameran som verktyg
    ninasboktips, 26 maj 2023

    Paul Hansen är bildjournalist och Sveriges mest prisbelönta pressfotograf. I denna fotobok med mycket bilder och lite mindre text från bl.a. Kongo, Kenya, Libyen, Afghanistan och Irak, tar han oss med till konflikter, krig och flyktingläger. Mänskliga tragedier fångade på bild och i text. Det är ögonblick fångade bakom kameralinsen, naket fotograferat med bilder som skjuter som en pil rätt in i hjärtat.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Paul Hansen