Like a horse (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2017-05-15
Förlag
Max Ström
Dimensioner
20 x 225 x 250 mm
Vikt
772 g
SAB
Qdfd
ISBN
9789171264190
Like a horse (inbunden)

Like a horse

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-05-15
230
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna fotobok innehåller bilder av ett 20-tal fotografer med hästen och hästmänniskor som gemensamt motiv. Här samsas de kraftfulla tävlingshästarna med lurviga ponnyer. Cowboys med galopp-publik. De karaktäristiska svenska hästtjejerna med amerikansk slum och gängkultur. Här finns bilder som är vackra, provocerande och häpnadsväckande.  
Like a Horse ges ut samtidigt som Fotografiska öppnar en omfattande utställning med samma namn. Urvalet till både bok och utställning är gjorda av Sophie Mörner. Hennes ambition är att ge en vidare bild av hästvärlden och lyfta frågor om hästens roll idag.
?Kulturen kring ridsport och hästintresse blir ofta förtalad. Hur detta är kopplat till att det är en företeelse som förknippas med flickor och kvinnor, tycker jag är intressant. Jag ser gärna denna utställning som en reflektion kring västvärldens fördomar om den ?priviligierade tjejsporten? som jag anser är en förminskande och snäv bild utav hur hästen lever och används idag. I större delen av världen är den fortfarande nödvändig som transport och arbetshäst. Jag hoppas på att urvalet av bilder kan lyfta perspektivet och skifta blicken mot ett bredare sammanhang?, säger Sophie Mörner.
Texterna i boken är skrivna av Sophie Mörner och ryttarprofilen Lisen Bratt Fredricson.
Om bokens skapare:
Sophie Mörner är fotograf, gallerist, publicist och en hängiven ryttare. Hon driver ett galleri i New York och var även den som startade det numera kultförklarade fotomagasinet Capricious Magazine. Sophie Mörner har länge intresserat sig för relationen mellan hästar och tjejer. Ett område hon utforskat både i sitt eget och andra fotografers arbete. 
Lisen Bratt Fredricson är en av Sveriges främsta ryttarprofiler. Under många år tävlade hon på absolut toppnivå tillsammans med det svenska hopplandslaget. Hon driver gården Grevlunda tillsammans med sin man, OS-tvåan Peder Fredricson, och är även flitigt anlitad som expertkommentator.
 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Like a horse
  2. +
  3. Hästen : beteende, utfodring, fysiologi, anatomi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hästen : beteende, utfodring, fysiologi, anatomi av Bo Furugren, Ingrid Ternrud, Märta North, Margaretha Rundgren (inbunden).

Köp båda 2 för 629 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Like a horse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Så vacker skildring av hästen!
    Sofia V, 23 januari 2018

    En av mina favoriter i hyllan just nu! Så otroligt vackra skildringar av hästen. Uppskattar att det inte är inriktad på någon hästsport, som de flesta fotoböcker om hästar, utan verkligen är en estetisk berättelse. Min kille är inte ryttare men tycker lika mycket om den som jag:D

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Like a horse