Middag med Taube (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2017-05-18
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Kleinschmidt, Wolfgang (foto)
Dimensioner
287 x 220 x 15 mm
Vikt
1060 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789171264237
Middag med Taube (inbunden)

Middag med Taube

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-05-18
289
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sven-Bertil Taube har tillsammans med sin son - kocken och krögaren Jesper Taube - skrivit en kokbok som handlar om samvarons viktigaste måltid: middagen. Här finns ett femtiotal recept, alla med utgångspunkt från tre generationer Taube - Evert, Sven-Bertil och Jesper.

Jesper Taube, som är skolad av några av Sveriges främsta kockar, tolkar här recept som har sina rötter i Astris och Everts samlingar samt maträtter som Sven-Bertil stött på under sina många resor och jobb runt om i världen. Här finns även recept som ger en smak av skärgård och svensk sommar. I slutet av boken berättar Sven-Bertil om sitt liv, en slags självbiografi med maten som utgångspunkt. Här finns skildringar från barndomen i Stockholm, livet som sångartist och karriären som skådespelare. Atlantseglingar, äventyr i Medelhavet och kärleken till Stockholms skärgård. Allt rikt illustrerat med bilder ur familjens album. Välkommen till bords!

Sven-Bertil Taube är en av Sveriges genom tiderna mest kända och framgångsrika artister. Han har i över sextio år varit verksam som skådespelare och sångare, tilldelats två guldbaggar för filmroller, två grammis samt en hedersgrammis för sin mångåriga insats som grammofonartist.

Jesper Taube har under trettio år varit verksam som kock och krögare. Han är känd för att kombinera det klassiska svenska köket med nya och spännande inslag. Sedan många år bor han på Sjösala i Stockholms skärgård och är verksam ombord m/s Waxholm III och s/s Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Middag med Taube
 2. +
 3. Soppa, potage & buljong

De som köpt den här boken har ofta också köpt Soppa, potage & buljong av Tommy Myllymäki (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Middag med Taube. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. middag med taube
  carina christiansson, 12 oktober 2017

  Många fina recept som kommer att användas har tyvärr ej haft tid att pröva några ännu
  kommer att till helgen titta efter ett spännande recept

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Sånger ur havet

  Sven-Bertil Taube, Peter Nordahl, Lars Forssell

  I "Sånger ur havet" förenas återigen Sven-Bertil Taube och kompositören Peter Nordahl i ett poetiskt och musikaliskt samarbete. Utgångspunkten är Lars Forssells sonetter om havet, hämtade ur "Sånger" (1986). På den medföljande ...

 • Ord och många visor : Sven-Bertil Taube berättar för Petter Karlsson

  Sven-Bertil Taube

  Vissångare och gitarrist, skådespelare på Dramaten, förste älskare på film, fyrabarnspappa, sjöman, mc-knutte, globetrotter, gentleman och son till ett nationalmonument. Sven-Bertil Taube berättar om ett liv som har få motstycken inom svensk scenk...