Skärgårdens fälthandbok : 399 användbara tips och idéer (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2018-02-26
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Lidström, Kristin (form)
Illustratör/Fotograf
Kristin Lidström
Dimensioner
270 x 200 x 20 mm
Vikt
690 g
SAB
Rbo
ISBN
9789171264329

Skärgårdens fälthandbok : 399 användbara tips och idéer

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-02-26

Slutsåld

Skärgårdsstiftelsens fältpersonal är tusenkonstnärer som klarar det mesta. De är skärgårdsbor som har ett mångskiftande jobb där man måste kunna lösa problemen på plats. Nu delar de med sig av sina bästa tips. Ingen vet mer om livet bland öarna än dessa tillsynsmän och naturvårdare som på uppdrag av Skärgårdsstiftelsen vårdar natur, hjälper människor och sköter hus.

Den här boken har samlat fältpersonalens kunskaper och erfarenheter och presenterar dem i form av enkla och tydliga råd. Det kan vara konsten att förtöja, de mest användbara knoparna, väderkunskap, tips mot sjösjuka och vad du bör ha med dig om du skulle bli strandsatt på en öde ö. Förutom livsviktiga råd innehåller boken också en hel del enkla smarta tips som underlättar livet i skärgården. Du får till exempel veta hur man enkelt snabbkyler drycken inför sommarfesten, öppnar en vinflaska med en sko, botar huvudvärken med vildhallon, utvinner naturens eget myggmedel och gör upp eld med en näve chips. Boken berättar också om havets och öarnas rika växt- och djurliv och vad man kan göra för att minimera sin påverkan på naturen och bidra till att bevara skärgårdens artrikedom.

Boken är rikt illustrerad med både fotografier och handritade illustrationer. Skärgårdens fälthandbok är den perfekta boken för livet i skärgården, oavsett om du är båtmänniska, stugägare eller återkommande besökare. Av de böcker som getts ut om livet i skärgården är detta sannolikt den mest konkreta och användbara av dem alla!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skärgårdens fälthandbok : 399 användbara tips och idéer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra, om du älskar Skärgården

    Man kan bara rekommendera det för naturälskare. Växter, djur och hus tips! Bra initiativ från stiftelsen. Den här fälthandbok är bara hjälpsam!

Visa alla 1 recensioner