Svenska hjältinnor : 100 berättelser om smarta, starka & modiga kvinnor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2019-08-15
Förlag
Max Ström
Originaltitel
Svenska Hjältinnor
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
248 x 182 x 22 mm
Vikt
882 g
SAB
uLs,uOhja
ISBN
9789171264800
Svenska hjältinnor : 100 berättelser om smarta, starka & modiga kvinnor (inbunden)

Svenska hjältinnor : 100 berättelser om smarta, starka & modiga kvinnor

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-08-15
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det här är den stora boken om hjältemodiga kvinnor som har åstadkommit något speciellt, stått upp för sina ideal eller förverkligat sina drömmar. Här är hundra inspirerande berättelser om tappra rösträttskämpar, coola musiker, tuffa miljöaktivister, engagerade läkare, smarta uppfinnare och banbrytande författare. Här finns en astronaut och till och med en sjörövare.

Boken spänner över nästan tusen år, från en mäktig vikingakvinna till dagens moderna rebeller. Boken är illustrerad av ett stort antal av Sveriges främsta kvinnliga illustratörer. Detta är den förmodligen mest fängslande barnbok som har skrivits om verkliga kvinnor i Sverige - förebilder som inspirerar tjejer i alla åldrar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svenska hjältinnor : 100 berättelser om smarta, starka & modiga kvinnor
 2. +
 3. Starka kvinnor : sanna historier om modiga kvinnor - råd och inspiration till unga idag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Starka kvinnor : sanna historier om modiga kvin... av Kay Woodward (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Svenska hjältinnor : 100 berättelser om smarta, starka & modiga kvinnor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastiskt fin och inspirerande!
  @barnbokstips, 12 september 2019

  Helt fantastiskt fin bok med inspirerande kvinnor både samtida och dåtida. Flera av mina egna förebilder finns med. En bok jag hoppas kommer inspirera unga att se att de kan vara med och påverka och förändra i samhället och i världen. Läser den med mina söner 6 och 10 år. Vackra illustrationer av många olika illustratörer.

 2. Så fint och inspirerande!
  Margaretha, 24 augusti 2019

  Jag har läst denna hjättefina bok tillsammans med mitt barnbarn och hon bara älskar den här boken. Jag med. Vi har lärt oss så mycket och vi blir så otroligt peppade. Jag rekommenderar den här till alla, inte bara unga tjejer. Så intressant och spännande!

 3. Modern klassiker
  Sofia, 20 augusti 2019

  En av de bästa barnböcker jag sett. Aktuell och samtidigt tidlös, och den har sin plats i allas bokhyllor - både hos barn och vuxna. Vi läser 5 berättelser varje kväll och både barnen och jag ser framemot att välja vilka kvinnor vi läser just denna kväll. Minstingen väljer utifrån de fina illustrationerna. En modern klassiker!

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Svenska hjältinnor : 100 berättelser om s...