Europea (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Italienska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2020-06-04
Förlag
Max Ström
Originaltitel
Europea
Medarbetare
Bergendal, Eleonora (form) / Kocjancic, Joakim (foto)
Dimensioner
283 x 222 x 30 mm
Vikt
1344 g
SAB
Ina
ISBN
9789171265081
Europea (inbunden)

Europea

Inbunden,  Italienska, 2020-06-04
385
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Detta är en inträngande fotografisk skildring av ett öppet Europa, en världsdel där gränser skapats av människor och inte av naturen. Samtidigt är det människorna som korsar gränserna.

Joakim Kocjancic skildrar i denna storslagna fotobok den urbana människan med stadslandskapet som klangbotten. Myllret, arkitekturen, kaoset, trafiken och människans livsbetingelser står i centrum. Med sina svartvita bilder försöker han ordna upp och skapa en balans i det snabba urbana livet - och skapar samtidigt en inre verklighet i gränslandet mellan drömmar och verklighet.

"När jag tittar tillbaka på alla de år som jag har tillbringat runtom i Europa inser jag att det har varit ett sökande efter en identitet som inte begränsas av nationalitet. Genom att spegla mig i andra människor söker jag mig själv, hittar referenspunkter, förstår vad jag kan stå för, upptäcker vad jag älskar och inser vad jag inte vill ska gå förlorat."

Joakim Kocjancic är född i Milano med svensk mamma och italiensk pappa. Efternamnet har slovenskt ursprung och han har bott i flera europeiska städer och talar flera av Europas språk. Han kan inte identifiera sig med bara en nationalitet utan ser sig som europé.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Europea
  2. +
  3. Design as Art

De som köpt den här boken har ofta också köpt Design as Art av Bruno Munari (häftad).

Köp båda 2 för 504 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Joakim Kocjancic

  • Paradise Stockholm

    Joakim Kocjancic

    Det började 2006 när jag flyttade tillbaka till Stockholm. Jag såg då för första gången Birka Cruises Paradise. Som en flytande symbol för Sverige, ofta sett som ett föregångsland i världen, eller kanske en illusion. Alla bilder är tagna i situati...