Undergång : skeppsbrott i konsten (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2022-11-07
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Leo, Patric (form)
Dimensioner
330 x 245 x 35 mm
Vikt
1934 g
SAB
Ib
ISBN
9789171265777

Undergång : skeppsbrott i konsten

Inbunden,  Svenska, 2022-11-07
451
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Havet har alltid fascinerat människan. Det var havet som tog människor till nya kontinenter och det var havet som möjliggjorde handel och utveckling. Men det var också havet som hotade människor och liv, som var mörkt och stormigt.

I dag uppfattar vi havet som något vackert men historiskt sett sågs alltså havet ofta som farligt. I konsten var skeppsbrott ett vanligt tema där förlisningarna blev en kraftfull metafor för mänsklig utsatthet. Målningarna handlar om rädsla och hjältemod, om hopp och förtvivlan, om liv och död - om den lilla människans kamp mot den stora faran.

Författaren och historikern Carl Douglas har efter succéerna med böckerna Ghostships och Skeppsbrott nu skapat praktverket Abandon Ship - skeppsbrott i konsten. Tillsammans med marinarkeologen Björn Hagberg och vetenskapsjournalisten Martin Widman tar han med läsaren på en flera hundra år lång resa, från medeltidens mytologiska katastrofer via romantikens tragedier till samtidsrealismens förlisningar.

I boken visas närmare sjuttio av konsthistoriens viktigaste och mest intressanta målningar av skeppsbrott - som påfallande ofta har en verklighetsbakgrund. Konstverken återges med högsta kvalitet i stort format, 32 x 24 cm. Inledningen är skriven av konstexperten Christine Riding från National Gallery i London.

"Jag behöver havet eftersom det lär mig"

Pablo Neruda
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Undergång : skeppsbrott i konsten
  2. +
  3. Lofoten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lofoten av Lars Lerin (inbunden).

Köp båda 2 för 877 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna