Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2022-11-07
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Engblom, Mikael (form)
Dimensioner
248 x 198 x 21 mm
Vikt
1002 g
SAB
Rbz Fredricson, Peder
ISBN
9789171265838
Peder Fredricson (inbunden)

Peder Fredricson

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2022-11-07
299
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Peder Fredricson Kan levereras innan julafton
Det här är Peder Fredricsons egen berättelse om sitt liv och om den långa vägen till mästerskap. Han började rida vid tre års ålder och lekte sig till erfarenhet, vilket innebar allt från vilda ritter i skogen och taggtrådstrassel till att simma med hästar. Han red både barfota och barbacka, helst snabbt ihop med storebror Jens. I tidiga tonåren kom törsten efter mer kunskap och då tog han jobb hos några av världens bästa ryttare. Han blev en skicklig ryttare men när han själv skulle börja tävla i de stora sammanhangen gick det inte riktigt som han tänkt sig. Första uppvisningen i Globen var ingen tävling utan blev en sång, och maskeradhoppning. Där bestämde han sig för att ändra sitt liv. Ett år senare fick han sin första OS-medalj.

I den här boken berättar Peder om den slingriga vägen till framgång - och om hemligheten som förändrade hans liv. Det är en fängslande och detaljrik berättelse som är rikt illustrerad med både privata bilder från hans uppväxt och helt nytagna bilder bakom kulisserna på de stora tävlingarna.

Det här är en bok som inte enbart vänder sig till alla som är intresserade av hästar och ridsport - den är också fascinerande läsning för alla som vill hitta sin egen väg till framgång.

Texten är skriven tillsammans med tevejournalisten Lisen Lindahl.

Peder Fredricson är en av vår tids främsta svenska idrottare. Han är europeisk mästare i hästhoppning, har vunnit flera OS-medaljer, VM-guld och fått Jerringpriset två år i följd. 2021 rankades han som världens bästa ryttare. Han är bosatt i Skåne där han driver gården Grevlunda tillsammans med sin hustru Lisen Bratt Fredricson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Peder Fredricson
 2. +
 3. Guldet : hästarna, ryttarna och miraklet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Guldet : hästarna, ryttarna och miraklet av Henrik Johnsson, Henrik Von Eckermann, Malin Baryard-Johnsson, Peder Fredricson (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Six feet above : jumping to the top

  Peder Fredricson, Lisen Lindahl

  This is the fascinating story of Swedish equestrian and Olympic medallist Peder Fredricson and his winding road to success. As a five-year-old he was riding on free rein in the Swedish forests and from then on everything was about horses. He worke...

 • Guldet : hästarna, ryttarna och miraklet

  Henrik Johnsson, Henrik Von Eckermann, Malin Baryard-Johnsson, Peder Fredricson

  Berättelsen om den sagolika triumfen i Tokyo Året är 2021. OS i Tokyo har flyttats fram ett år och idrottarna är rastlösa. Ett av de största guldhoppen på plats är det svenska hopplandslaget. Det finns bara ett problem: Sverige har inte tagit guld...