Linas tokiga dag (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Musen Lina
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2006-04-01
Upplaga
1
Förlag
Damm förlag
Illustratör/Fotograf
Margareta Fridén
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
260 x 200 x 15 mm
Vikt
260 g
SAB
Hcf
ISBN
9789171302922
Linas tokiga dag (kartonnage)

Linas tokiga dag

Kartonnage,  Svenska, 2006-04-01

Slutsåld

Möt Lina en kavat, vimsig och högst förtjusande liten musfröken med en förunderlig förmåga att trassla till det för sig. Som tur är finns vännerna där, och vänner ja, det är ju det bästa som finns, näst nötter!
Med underbara teckningar och en personlig ton har debutanten Margareta Fridén Grønning skapat en barn- boksfigur för både barn och vuxna att ta till sitt hjärta.

Så fort musen Lina slår upp ögonen på morgonen känner hon det detta är en alldeles speciell dag. Tyvärr kan hon inte för sitt liv komma ihåg varför. Och till att börja med verkar allt gå på tok. Både cykeln och spaden är borta, och trädgårdshandskarna, som alltid varit röda, har plötsligt blivit blå! Lina vet till slut varken ut eller in, men just när hon är som allra mest arg och ledsen, dyker bästa vännen Kajsa upp. Allt får sin förklaring, och det visar sig att Lina hade rätt för vilken dag kan väl vara mer speciell än hennes egen födelsedag!

Margareta Fridén Grønning bor i natursköna Rixö utanför Lysekil, där hon driver en ramverkstad med galleri. Hon är socionom i botten, men har tecknat och målat så länge hon kan minnas. Tack vare uppmuntran från vännerna satsar hon sedan 1999
helhjärtat på konsten och har haft flera utställningar i Sverige och Norge. Med
böckerna om musen Lina debuterar Margareta som barnboksförfattare och illustratör.

Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Möt Lina en kavat, vimsig och högst förtjusande liten musfröken med en förunderlig förmåga att trassla till det för sig. Som tur är finns vännerna där, och vänner ja, det är ju det bästa som finns, näst nötter! Så fort musen Lina slår upp ögonen på morgonen känner hon det detta är en alldeles speciell dag. Tyvärr kan hon inte för sitt liv komma ihåg varför. Och till att börja med verkar allt gå på tok. Både cykeln och spaden är borta, och trädgårdshandskarna, som alltid varit röda, har plötsligt blivit blå! Lina vet till slut varken ut eller in, men just när hon är som allra mest arg och ledsen, dyker bästa vännen Kajsa upp. Allt får sin förklaring, och det visar sig att Lina hade rätt för vilken dag kan väl vara mer speciell än hennes egen födelsedag! Med underbara teckningar och en personlig ton har Margareta Fridén Grønning skapat en barnboksfigur för både barn och vuxna att ta till sitt hjärta.