Karriär & köksbesvär (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2008-01-01
Upplaga
1
Förlag
Damm förlag
Översättare
Elisabet Fredholm
Originaltitel
Undomestic Goddess
Medarbetare
Wilhelmsson, Lisa (red.)
Dimensioner
215 x 142 x 30 mm
Vikt
420 g
SAB
Hce
ISBN
9789171308634
Karriär & köksbesvär (inbunden)

Karriär & köksbesvär

(6 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2008-01-01

Slutsåld

Det här är berättelsen om en flicka som behöver ta det lugnt. Som behöver finna sig själv. Som behöver bli kär. Och som behöver upptäcka hur man använder ett strykjärn.

Samantha är jurist på en stor advokatfirma i London. Hon arbetar dygnet runt, har inget socialt liv och det enda hon vill är att bli den yngsta delägaren någonsin. En dag begår hon ett misstag, ett misstag som hotar hela hennes karriär. Istället för att stanna och försöka fixa till det lämnar hon desperat kontoret och hoppar på ett tåg utan att ens se vart det går. Hon kliver av vid en okänd station och går på måfå fram till ett av husen. När hon ringer på dörren tror familjen att hon söker jobbet som hembiträde. Utan att veta hur det har gått till har Samantha tackat ja och satt igång med sina nya arbetsuppgifter.

Samanthas arbetsgivare anar inte att de har anställt en Cambridgeutbildad advokat med en IQ på 158 - och Samantha vet inte ens hur man sätter på ugnen. Men kanske, kanske är hon inte så hopplös på hushållsgöromål som hon tror. Kan hon, med lite hjälp, hålla sin bakgrund hemlig och därmed hålla sig gömd för sin mamma och sina arbetskamrater? Och hon kan kanske också passa på att lära känna den trevlige trädgårdsmästaren...

Sophie Kinsella är författare och före detta ekonomijournalist, hon skriver lättsamt och med mycket humor. Hon bor i London med make och tre barn. Hennes böcker har sålts i miljonupplagor över hela världen och översatts till fler än 30 språk. Karriär och köksbesvär är helt fristående från Kinsellas andra välkända böcker om shopaholicen Becky Bloomwood.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Karriär & köksbesvär. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En fantastiskt bra bok som absolut inte går att slita...
  Fridah Louice Henriksson, 5 oktober 2013

  En fantastiskt bra bok som absolut inte går att slita sig från! Oförutsägbar, rolig och ja. Helt perfekt! Skulle kunna läsa den om och om igen och önska att den aldrig tog slut!
  Det gäller i och för sig alla Sophie Kinsellas böcker! Otroligt bra författare!

 2. Härlig bok!
  Malin H, 9 juni 2012

  En mysig och lättsam bok som passade perfekt att läsa just nu, under sommaren. Den påminner mig lite om Kinsellas "Mina hemligheter" och det är bra böcker båda två kan jag nu konstatera. Dessutom ger den här boken en utrymme att fundera lite över Samanthas situation och vad som egentligen är viktigast här i livet, det gillar jag.

  Vad gäller karaktärerna kan jag irritera mig lite på Samanthas velighet. Ena stunden har hon till 110% bestämt sig, kort därefter ångrar hon sig. Ja, emella... Läs hela recensionen

 3. Underbar bok!
  /Lisa, 6 augusti 2008

  Det här är en bok jag verkligen rekommenderar om man gillar chiclit och romantik & humor!
  Man dras lätt in i historian och hänger med, skrattar ömsom lider med henne, man målar upp bilder och vill hela tiden ha mera - så man kan verkligen säga att det är en bok man sträckläser!

 4. Snäppet under shopaholic-serien
  Emilia, 2 juni 2008

  Ännu en fnittrigt rolig bok av Sophie Kinsella. Nästan i klass med historierna om Rebecca Bloomwood.

 5. Glädjekälla!
  Anelan5, 25 mars 2008

  Detta är en av de roligaste böcker jag har läst!!
  Skrattsalvorna avlöste varandra i rask takt!! Vill man ha roligt en stund rekommenderas denna bok!! :o)

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Karriär & köksbesvär