Iakttagelserna : en gatflickas berättelse (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
456
Utgivningsdatum
2008-08-26
Upplaga
1
Förlag
Damm förlag
Översättare
Ulla Danielsson
Originaltitel
The Observations
Dimensioner
232 x 160 x 32 mm
Vikt
660 g
SAB
Hce
ISBN
9789171308641
Iakttagelserna : en gatflickas berättelse (inbunden)

Iakttagelserna : en gatflickas berättelse

Inbunden,  Svenska, 2008-08-26

Slutsåld

Sex, spöken, lögner och mysterier.
Så vid slutet av min första dag bortom all ära och redlighet satt jag sen där med två pennor, två tuttar, Charles Dickens, två skivor bröd och en tom skrivbok.
Skottland 1863. Bessy Buckley är på flykt från sitt förflutna som prostituerad i Glasgow. Av en slump får hon jobb som hembiträde hos den vackra Arabella på Haivers slott. Bessy fascineras av sin nya matmor men blir också rätt fundersam över hennes ovanliga önskemål och konstiga befallningar. Bland annat befaller Arabella att Bessy ska skriva dagbok om allt hon gör och framför allt om vad hon tänker om det. Bessy inser snart att det inte bara är hon som bär på hemligheter, även Arabella döljer mycket. När Bessy börjar undersöka vad som hänt den förra tjänsteflickan som sägs ha kastat sig framför tåget inser hon att hon själv blivit inblandad i allra högsta grad. Hon beslutar sig för att hämnas, men hennes hämnd får ödesdigra konsekvenser, både för henne själv och för hennes omgivning. Men framför allt för Arabella...
Iakttagelserna är en gripande, roande och spännande skildring med en alldeles speciell och helt unik hjältinna. I Jane Harris debutroman finns allt: mysterier, sex, spöken och spänning. Jane Harris föddes i Belfast och växte upp i Glasgow. Hon har tidigare gett ut noveller och skrivit manus till kortfilmer. Iakttagelserna låg överst på Book sellers försäljningslistor och blev utvald av Waterstones som månadens bok. Jane Harris nominerades också till det prestigefyllda Orange Prize för sin debut.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jane Harris