Äcklig : en sann berättelse om en mors grymhet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2007-06-01
Upplaga
1
Förlag
Damm förlag
Översättare
Carina Jansson
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Ugly
Dimensioner
179 x 110 x 19 mm
Vikt
180 g
SAB
Lz Briscoe, Constance
ISBN
9789171308771
Äcklig : en sann berättelse om en mors grymhet (pocket)

Äcklig : en sann berättelse om en mors grymhet

(8 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket Svenska, 2007-06-01

Slutsåld

Författaren, numera domare, berättar om sin svåra uppväxt i London under 70-talet. Mamman misshandlade henne både fysiskt och psykiskt och ingen i familjen vågade säga ifrån. Som elvaåring försökte hon skriva in sig själv på barnhem men misslyckades och när hon var tretton blev hon lämnad att klara sig på egen hand.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Äcklig : en sann berättelse om en mors grymhet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Läs!
  LillaJag2008, 5 oktober 2008

  När jag tagit denna bok i handen, kunde jag helt enkelt inte släppa den förran jag hade läst klart boken. Rekommenderas verkligen. Visst var boken rätt chockerande (minst sagt), men tycker att människor borde läsa denna bok, då får man verkligen veta om den riktiga världen vi lever i (kan absolut inte fatta att sådana människor som hennes mor existerar i denna värld överhuvudtaget och har fortfarande inte blivit isolerad från samhället). Kommer även att läsa fortsättningen och har läst att h... Läs hela recensionen

 2. guld
  tack j.k. rowling :), 19 maj 2008

  Jag grät när jag hade läst klart äcklig den är en väldig bra bok och missa den inte!!! jag kunde aldrig tro att en mamma kude vara så elak,hemsk,falsk. Men den får 5 av 5 av mig :) Missa den inte :) Jag tycker att boken var bra för man kunde inte sluta läsa den!!!

 3. Brutal sanning!
  Carro, 27 december 2007

  Har man väl börjat läsa denna bok går det inte att lägga den i från sig. Det låter klyschigt men det är sant. Boken bär på en fruktansvärd berättelse som etsar sig fast i själen hos läsaren. Man kan inte förstå att berättelsen är sann. Att ett barn ska få tvingas leva ett sådant brutalt liv är fruktansvärt. Jag svor och grät omvaratannat under bokens gång. "Äcklig" är den absolut bästa bok jag läst och jag kan varmt rekommendera den.

 4. Förskräcklig och underbar
  Annie, 27 juli 2007

  Detta är en bok som inte bara passerar. Den sitter för alltid kvar i ditt minne. Den förnedring och det hat som modern i boken utsätter sitt barn för gör så ont att man nästan inte kan fortsätta läsa samtidigt som huvudpersonens mod och styrka gör att man måste läsa vidare för att få veta hur den lilla flickan klarar sig.
  Att det är en av författaren självupplevd berättelse gör det hela ännu starkare.

  Detta är en bok som du bara måste läsa!

 5. Kan inte sluta läsa
  j.l, 18 juli 2007

  Mycket bra, en bok som man inte kan sluta läsa...

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Constance Briscoe

Övrig information

Du är en äcklig hora. En äcklig, äcklig hora, sa mamma och dunkade mitt huvud mot dörren. Constance var van vid att bli misshandlad, både psykiskt och fysiskt, av sin egen mor, och regelbundna slag och svält orsakade flickan ofantlig smärta. Men det var den känslomässiga tortyren avsaknaden av kärlek som gjorde mest ont. Föreställ dig att din mamma kallar dig en äcklig, ful bakterie. Föreställ dig att din mamma flyttar när du är tretton år gammal och lämnar dig ensam, utan värme, elektricitet och mat. Hade du överlevt? Constance gjorde det. Hon trotsade alla odds, och kämpade sig till så mycket självkänsla att hon klarade att studera vid universitet och bli Storbritanniens första svarta domare. Fruktansvärd, brutalt ärlig och ändå upplyftande; Äcklig är Constance Briscoes historia.