Flickan som älskade Tom Gordon (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2002-02-01
Upplaga
[Ny utg.]
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Tove Jansson Borglund
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The girl who loved Tom Gordon
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
120 g
SAB
Hcee.01
ISBN
9789171338532
Flickan som älskade Tom Gordon (pocket)

Flickan som älskade Tom Gordon

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2002-02-01

Slutsåld

Nioåriga Trisha McFarland skall tillbringa lördagen med sin storebror och sin mamma. När de vandrar i skogen viker hon av från deras stig och hamnar allt djupare in i en vildmark full av faror och fasor. Speciellt när det börjar bli mörkt.

Trisha har bara sitt eget lokalsinne att gå efter, bara sin egen uppfinningsförmåga som skydd mot naturen, bara sitt eget mod som vapen mot den tilltagande skräcken. Till tröst har hon sin Walkman, där hon rattar in basebollaget Boston Red Sox kamper och lyssnar till hur hennes hjälte Tom Gordons avslut räddar hem matcherna. Och när mottagningen börjar bli otydlig tar Trisha till fantasin. Tom Gordon går bredvid henne i skogen - det blir hennes enda chans att klara sig mot fienden, den som bara de slaktade rådjuren och de kullvräkta träden vittnar om.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Flickan som älskade Tom Gordon. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra
  Mattias, 22 april 2015

  Gick ifrån min gamla vana att läsa Kings episka tegelstenar och läste denna nätta bok.
  Inte mycket övernaturligt men en trevlig bok.

 2. King i högform
  Maria, 17 juli 2014

  En av hans bästa böcker. Man känner hur skogen smyger sig på och myggen sticker, hur kallt och blött det är och ångesten när mörkret faller...

 3. Inte riktigt det jag förväntade mig av SK när jag...
  Heidi, 10 november 2013

  Inte riktigt det jag förväntade mig av SK när jag började läsa den. Men den var väldigt bra ändå. Bra detaljerad och spännande läsning även om den inte innehöll några monster i garderoben.

 4. Härlig!
  Kim, blge., 13 oktober 2007

  Denna bok är bland de bästa skräck/thriller romanerna som jag läst. En obehaglig historia om en ung flicka som går vilse i de amerikanska skogarna. Man följer flickans psykiska kamp, på både gott och ont. hennes passion för Tom Gordon, i laget red sox, håller modet uppe. SAmtidigt som hemskheter bevittnas både i fatasin och i det verkliga. Du kan inte sluta läsa! Totalt genialt skrivet, med tanke på den huvudsakliga handlingen. Det kanske inte låter särskilt intressant om en flicka som kommer... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Stephen King