Giftträdets Bibel (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
501
Utgivningsdatum
2002-06-01
Upplaga
[Ny utg.]
Förlag
Bra böcker i Malmö AB
Översättare
Sven Erik Täckmark
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The poisonwood bible
Dimensioner
180 x 115 x 35 mm
Vikt
270 g
SAB
Hcee.01
ISBN
9789171339300
Giftträdets Bibel (pocket)

Giftträdets Bibel

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2002-06-01

Slutsåld

Belgiska Kongo 1959. Den amerikanske baptisten Nathan Price anländer med fru och fyra döttrar för att inleda sin missionärsgärning i den lilla byn Kilanga. Men tillvaron får en olycksbådande vändning. Hela familjen utsätts för svåra påfrestningar och familjefadern framstår alltmer som en intolerant och självgod tyrann.

Giftträdets bibel är berättelsen om en familj i upplösning men, också om det av västmakterna underblåsta postkoloniala kaos som rådde i Kongo under 1960-talet.

Berättarjag i Giftträdets bibel är modern och de fyra döttrarna som från olika psykologiska och filosofiska utgångspunkter rekonstruerar missionärsfamiljens liv i ett Afrika, där deras rädsla för giftormar och giftträd är större än rädslan för att inte få syndernas förlåtelse.

Av Barbara Kingsolver har Bra Böcker tidigare utgivit Som stjärnor på himlen (1994) och Påfågelstadens döttrar (1996).

Originalets titel: The Poisonwood Bible Översättning: Lars Krumlinde & Sven-Erik Täckmark
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Giftträdets Bibel. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bästa boken jag läst
    Naemi, 12 november 2003

    Jag njuter av varje sida i den här boken, fast jag måste säga att den engelska originaltexten ger den bästa upplevelsen (om man har god kännedom om engelska, annars missar man alla finurliga språkliga kullerbyttor). Bästa boken jag läst, helt klart. Jag återvänder till den hela tiden. Underbar!!!!

  2. Barbara Kingsolver's Giftträdets Bibel
    Carina Wahlstedt Janson, 9 september 2002

    Kingsolver skildrar här Belgiska Kongo med början i 50-talet. En pastor med familj flyttar till Belgiska Kongo för att missionera. Deras liv, familjerelationer och allt som händer dem i Kongo berättas ur döttrarnas och moderns perspektiv. Boken är dokumentär på så sätt att Kingsolver varit mycket noggran i sitt efterforskningsarbete om Kongos förhållanden och historia. Den är påhittad i den bemärkelsen att personerna i boken aldrig funnits. Vem kan motstå en bok där Leah, en av mellandöttrarn... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Giftträdets Bibel