Sommarens rikedom (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
396
Utgivningsdatum
2002-11-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Sven-Erik Täckmark, Lars Krumlinde
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Prodigal summer
Dimensioner
180 x 112 x 27 mm
Vikt
215 g
SAB
Hce
ISBN
9789171339898
Sommarens rikedom (pocket)

Sommarens rikedom

roman

Pocket Svenska, 2002-11-01

Slutsåld

Södra Appalachernas karga småfarmarkultur är inramningen till de berättelser om vänskap och kärlek som Barbara Kingsolver väver samman i Sommarens rikedom. En huvudperson är biologen Deanna Wolfe som valt att leva som enstöring uppe i bergen. Där värnar hon om den stam av prärievargar som nyligen vandrat in i området. En ung jägare trampar oförsiktigt in i hennes revir och finner kärleken. På bergssluttningen några kilometer längre ner blir stadsflickan Maluf Landowski lämnad åt sitt öde i en främmande och nyckfull miljö när hennes tobaksodlande make dör. Som ung, kanske naiv, och ekologiskt medveten tar hon strid med sina grannar om kemiska bekämpningsmedel och moderna jordbruksmetoder.

Det underliggande temat i Sommarens rikedom är människans delaktighet i ett större sammanhang av fauna och flora. Som alltid berättar Barbara Kingsolver med subtil humor och stor människokunskap.

Barbara Kingsolver har en akademisk examen i biologi. Hon lever med sin make och deras två barn på en farm i södra Appalacherna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Sommarens rikedom