Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2024-02-05
Förlag
Bakhåll
Översättare
Hans Blomqvist, Erik Ågren
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
222 g
SAB
Hce
ISBN
9789171370198
Slottet (pocket)

Slottet

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2024-02-05
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 9 format & utgåvor
Denna nyöversättning innehåller för första gången på svenska Kafkas kompletta text, bl a har tre viktiga avsnitt tillkommit i jämförelse med andra översättningar (Tage Aurell, 1946; och Hans Levander 1990).

Slottet är ett av Kafkas mest älskade verk, en fabuleringsfrodig färgstark historia som uppvisar allt det som är typiskt för Kafka: det gäckande gåtfulla, det överraskande medryckande, det brutala verklighetsomskakande, det underligt humoristiska. En tokig historia med bråddjup, både allvarlig och uppsluppen, och mycket filmisk: bitsk, bildvass.

Lantmätaren K kommer till en by på landet och tar in på värdshuset. Han får veta att det är greven på det beryktade slottet intill byn som bestämmer allting. Men det verkar vara svårt att träffa greven eller ens komma i närheten av slottet.

Bakhåll är i färd med att publicera en nyöversatt komplett utgåva av Kafkas litterära texter, dagböcker och brev. Utgåvan är inbunden i hårda pärmar med grafitgrått skyddsomslag, linnetråd i arken, stilfullt formgiven, tryckt på förstklassigt papper. (OBS! Delarna i denna bokserie är innehållsligt och utgivningsmässigt fristående! De är inte numrerade! De kan med full behållning köpas och läsas var för sig!)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Slottet
  2. +
  3. Amerika ; Den försvunne

De som köpt den här boken har ofta också köpt Amerika ; Den försvunne av Franz Kafka (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Slottet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastiskt och svårfångat
    Eva, 24 augusti 2016

    Man vet inte vad som är dröm eller verklighet. Ruggigt är det hur som helst. Alla som fastnat i svensk (eller utländsk för all del) byråkrati och känner sig hjälplös eller snarare maktlös, kommer att känna igen sig i den här berättelsen. Franz Kafka är unik i sitt författarskap och att recensera hans verk är en utmaning. Denna välkomna utgåva av boken kommer att tolkas på olika sätt, liksom även tidigare översättningar gjorts. Det är din egen sinnesstämning när du läser boken som kommer att a... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Franz Kafka