Hat och kärlek i psykoanalytiska institutioner : en professions dilemma (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2001-02-01
Förlag
Brutus Östlings bokf Symposion
Dimensioner
176 x 160 x 32 mm
Vikt
760 g
SAB
Docb
ISBN
9789171395139
Hat och kärlek i psykoanalytiska institutioner : en professions dilemma (inbunden)

Hat och kärlek i psykoanalytiska institutioner : en professions dilemma

Inbunden Svenska, 2001-02-01
278
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Jurgen Reeder är känd som Sveriges kanske främsta introduktör av i synnerhet fransk psykoanalytisk teori, men han är också verksam som klinisk psykoanalytiker sedan mer än tjugo år. Med sin nya bok har han åstradkommit en osedvanligt genomreflekterad studie kring psykoanalysens och den psykoanalytiska institutionens historia och dilemma. Hat och kärlek i psykoanalytiska institutioner är just en sådan både lärd och skarpsinnigt intelligent men framför allt i ordets bästa betydelse klok bok på ett sätt som man önskar att fler böcker skulle vara. Med psykoanalysen som exempel studerar Reeder här ett särskilt slag av destruktiv kultur som uppstår i en del professionella sammanhang.

Psykoanalysen bistår människor i nöd och med svåra livsproblem. Detta gör den till en källa till tillfredsställelse för dess utövare. Samtidigt är psykoanaslytikerna starkt bundna till sina egna institutioner och där råder inte alltid den analytiska andans mer positiva sidor. Det senare får en hämmande inverkan på professionen i sin helhet. Med utgångspunkt i vad som under mer än åttio års tid skrivits av psykoanalytikerna själva och derass utbildningssystem och institutioner tecknar Jurgen Reeder en intim bild av yrkets inre liv.

Hat och kärlek i psykoanalytiska institutioner vänder sig till alla dem som intresserar sig för psykoterapins och psykoanalysens frågeställningar. Eftersom många organisationer dessutom tenderar att utveckla ett liknande slag av destruktivt mönster, som det Reeder beskriver i sin analys av psykoanalysen, torde boken även vara av stort intresse för andra yrken där en professionell kultur och den personliga utvecklingen tenderar att kollidera: från socialarbetare, lärare, präster, jurister till den akademiska världen samt många företag och förvaltningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hat och kärlek i psykoanalytiska institutioner : en professions dilemma
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 497 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jurgen Reeder

Recensioner i media

"Arbetet är av hög kvalitet. Reeder skriver väl... Värdefull läsning även för den som inte primärt är intresserad av psykoanalys."
- Donald Broady, professor i pedagogik vid Uppsala universitet