Man kan inte vara skeptiker när det gäller sanning : fem svenska filosofer (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
123
Utgivningsdatum
2004-05-01
Förlag
Brutus Östlings bokf Symposion
Illustratör/Fotograf
Albin Axén
Illustrationer
ill.
Dimensioner
220 x 150 x 10 mm
Vikt
250 g
SAB
Dbc-c
ISBN
9789171396082
Man kan inte vara skeptiker när det gäller sanning : fem svenska filosofer (häftad)

Man kan inte vara skeptiker när det gäller sanning : fem svenska filosofer

Häftad Svenska, 2004-05-01
129
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns det filosofer i dagens samhälle? Vad sysslar en filosof egentligen med? Vad krävs för att få kalla sig filosof? Ett antal svenskar har filosofi som yrke. De syns inte så mycket, men de finns. De söker svar på frågor som inte gärna låter sig besvaras. I "Man kan inte vara skeptiker när det gäller sanning" reder Michael Nyhaga ut begreppen och skildrar fem verksamma filosofer och svensk fackfilosofi av idag.

De fem filosoferna är alla, på ett eller annat sätt, drabbade av filosofin. Får man tro yrkesbeteckningen så är de därmed sanningsälskare, som det grekiska ordet filosof betyder. Dessutom är de verksamma i Sverige, relativt okända och tre av dem är kvinnor.

Vi möter Sharon Rider, Ingmar Persson, Åsa Wikforss, Sven-Olov Wallenstein och Victoria Höög, var och en gestaltad på ett personligt sätt i texten och i bilder av Albin Axén.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Man kan inte vara skeptiker när det gäller sanning : fem svenska filosofer
  2. +
  3. Den lyckliga filosofin : etik och politik hos Hägerström, Tingsten, makarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lyckliga filosofin : etik och politik hos H... av Ola Sigurdson (inbunden).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Michael Nyhaga

  • I det mörka rummet

    Michael Nyhaga, Srecko Rijetkovic

    I det mörka rummet är både en fotobok och en novellsamling. Tretton korta berättelser varvas med svartvita helsidesbilder. Magisk realism varvas i berättelserna med lågmälda relationsskildringar. Språket är enkelt, men ändå genomarbetat. Fotografi...

Recensioner i media

Pressröster om boken:

"Nyhaga låter texten gå sina egna vägar och blandar friskt sina egna intryck med de intervjuades åsikter och svepande historiska översikter. .. Efter decennier av dekonstruktiv eklut har tvivlet drabbat tvivlet, och intresset för sanning, rättvisa och språk är åter skönjbart."
Lisbeth Larsson, Dagens Nyheter

"Allt gör boken angelägen, vad som tas upp angår. "
Björn Rosdahl, Helsingborgs Dagblad

"En frisk fläkt... mycket intressant att följa hur Michael Nyhaga vrider och vänder för att göra filosofernas tankemönster transparenta. Just projektets vilja att göra filosofin till allmängods ska han ha en eloge för. Hans frågeställningar är helt rätt"
Mikael Karlsson, Borås tidning

Bloggat om Man kan inte vara skeptiker när det gälle...

Övrig information

Michael Nyhaga presenterar på sitt eget sätt fem svenska filosofer, yrkesverksamma i dagens samhälle, som på ett eller annat sätt är drabbade av filosofin. Dessa personer tar upp fler sätt att söka sanningen på, än den traditionella naturvetenskapliga metoden, och det handlar om alltifrån att analysera begrepp, uppleva konst eller söka sig tillbaka till vardagsförnuftet. Och deras uppmaning lyder: "Fundera, tänk efter, ifrågasätt!"