Att synliggöra det dolda : om fyra svenska kvinnors filmregi (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
226
Utgivningsdatum
2005-01-01
Förlag
Brutus Östlings bokf Symposion
Illustrationer
ill.
Dimensioner
225 x 155 x 20 mm
Vikt
500 g
SAB
Imb-c.55
ISBN
9789171396891
Att synliggöra det dolda : om fyra svenska kvinnors filmregi (inbunden)

Att synliggöra det dolda : om fyra svenska kvinnors filmregi

Inbunden,  Svenska, 2005-01-01

Slutsåld

Regissörens roll för en films tillblivelse har varit ämne för debatt och diskussion ändan sedan filmmediets tillkomst. Särskilt tänkvärd har frågan blivit när kvinnor har fått möjligheten att axla denna roll.
Fyra svenska kvinnor: Marianne Ahrne, Marie-Louise Ekman, Agneta Fagerström-Olsson och Suzanne Osten har länge varit verksamma i branschen, och Att synliggöra det dolda är ett studium över deras produktion.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tytti Soila

Övrig information

Regissörens roll för en films tilblivelse har varit ämne för debatt och diskussion ända sedan filmmediets tillkomst. Särskilt tänkvärd har frågan blivit när kvinnor har fått möjlighet att axla denna roll. Fyra svenska kvinnor: Marianne Ahrne, Marie-Louise Ekman, Agneta Fagerström-Olsson och Suzanne Osten har länge varit verksamma i branschen, och "Att synliggöra det dolda" är ett studium över deras produktion. I boken analyseras filmer utifrån estetiska, idépolitiska eller filosofiska teman, men den ger också en inblick i varje regissörs arbetssätt och syn på skådespelare, publik samt filmmediet i sig.