I fågelspråket : dikter (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
111
Utgivningsdatum
2005-07-01
Förlag
Brutus Östlings bokf Symposion
Dimensioner
217 x 149 x 8 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789171397379
I fågelspråket : dikter (häftad)

I fågelspråket : dikter

Häftad Svenska, 2005-07-01
119
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Att få sand att sjunga, att få stoftkorn att virvla till är väl vad varje poet önskar sig. Djup livsbejakelse och sinnlig lovsång talar ur Nina Söderbergs poesi som vill hålla undret vid liv. Visst befinner hon sig I fågelspråket, sjunger ur glädjen att finnas till."
Eva Ström, Sydsvenska Dagbladet

Det lätta och vindsnabba nedslaget i orden är typiskt för Nina Södergren Hon fångar upp en impression och hinner fästa den på papperet innan den försvinner. På så sätt blir hon ögonblickets nedtecknare. Ofta är hennes dikter korta, ibland på några knapphändiga rader, de har en okonstlad, konkret innebörd, men plötsligt kan det märkas en skälvning i den händelse, det landskap som beskrivs då är ögonblicket fångat.
Lennart Sjögren

Nina Södergren är bosatt på Öland, varifrån många av hennes dikter också hämtat inspiration. I fågelspråket är hennes åttonde diktsamling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I fågelspråket : dikter
 2. +
 3. Högt ärade trana : nya dikter och urval av tidigare poesi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Högt ärade trana : nya dikter och urval av tidi... av Nina Södergren (häftad).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nina Södergren

 • Högt ärade trana : nya dikter och urval av tidigare poesi

  Nina Södergren

  "När man nu läser Södergren i urval och följer denna fyrtioåriga tidslinje ser man tydligt hennes konsekvens, hennes solidaritet med det mest utsatta, också hunden som inte får klippa en hare ges plats i hennes lyrik. Det är en djupt mänsklig...

 • Hålla glädjen pyrande

  Nina Södergren

  En gammal skokartong. Det står Ninas råttskadade skriverier utanpå. Där ligger mina anteckningar och diktförsök från åren i Hulterstad. Skrivna med blyerts på gulnat och delvis sönderknaprat papper, fragment signerade av Hulterstadsmössen 1949. Ur...