Psykoanalys i välfärdsstaten : profession, kris och framtid (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2006-04-01
Upplaga
6
Förlag
Brutus Östlings bokf Symposion
Dimensioner
225 x 160 x 30 mm
Vikt
660 g
SAB
Docb
ISBN
9789171397607
Psykoanalys i välfärdsstaten : profession, kris och framtid (inbunden)

Psykoanalys i välfärdsstaten : profession, kris och framtid

Inbunden Svenska, 2006-04-01
278
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna bok är inte bara ett måste för den som intresserar sig för psykoterapins utveckling. Ur den faktaspäckade analysen växer den mest knivskarpa bild fram som jag nånsin läst av hur en alltmer byråkratiserad välfärdsapparat marginaliserar både dem som behöver vård och professionen som skall ge den. För den som någonsin funderat på sjukvårdens och andra välfärdstjänsters svårigheter att möta människors behov är detta en ögonöppnare. Stefan Fölster, chefsekonom vid Svenskt Näringsliv samt medförfattare till Den sjuka vården.

Jurgen Reeders bok är inte bara en synnerligen engagerad och välargumenterad plädering för att psykoanalytiker och psykoterapeuter energiskt måste bekämpa samhällets tendens att «deprofessionalisera och tjänstemannafiera» deras verksamhet. Den är också angelägen som ett försvar för vårdetik i mycket vidare mening, för det ömtåliga mötet mellan läkare och patient som på inga villkor får rutiniseras eller standardiseras.
Merete Mazzarella, professor i Nordisk litteratur vid Helsingfors universitet samt författare.

En angelägen och djupborrande analys av psykoanalysens etiska väsen och om dess nuvarande kris. Att psykoanalysen ska fortsätta att utvecklas och ha en plats i vårt samhälle ser jag som ett oavvisligt krav. Man kan ha olika åsikter om hur det ska gå till, men författarens resonemang inbjuder till eftertanke och debatt.
Johan Cullberg, professor i psykiatri, medlem av Svenska Psykoanalytiska Föreningen samt författare till Kris och utveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykoanalys i välfärdsstaten : profession, kris och framtid
  2. +
  3. Så får du ett superminne  : minnesteknikerna som alla kan använda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så får du ett superminne : minnesteknikerna so... av Jonas Von Essen (inbunden).

Köp båda 2 för 476 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jurgen Reeder

Recensioner i media

"Denna bok är inte bara ett måste för den som intresserar sig för psykoterapins utveckling. Ur den faktaspäckade analysen växer den mest knivskarpa bild fram som jag nånsin läst av hur en alltmer byråkratiserad välfärdsapparat marginaliserar både dem som behöver vård och professionen som skall ge den. För den som någonsin funderat på sjukvårdens och andra välfärdstjänsters svårigheter att möta människors behov är detta en ögonöppnare."
- Stefan Fölster, chefsekonom vid Svenskt Näringsliv samt medförfattare till Den sjuka vården.

"Jurgen Reeders bok är inte bara en synnerligen engagerad och välargumenterad plädering för att psykoanalytiker och psykoterapeuter energiskt måste bekämpa samhällets tendens att «deprofessionalisera och tjänstemannafiera» deras verksamhet. Den är också angelägen som ett försvar för vårdetik i mycket vidare mening, för det ömtåliga mötet mellan läkare och patient som på inga villkor får rutiniseras eller standardiseras."
- Merete Mazzarella, professor i Nordisk litteratur vid Helsingfors universitet samt författare.

"En angelägen och djupborrande analys av psykoanalysens etiska väsen och om dess nuvarande kris. Att psykoanalysen ska fortsätta att utvecklas och ha en plats i vårt samhälle ser jag som ett oavvisligt krav. Man kan ha olika åsikter om hur det ska gå till, men författarens resonemang inbjuder till eftertanke och debatt."
- Johan Cullberg, professor i psykiatri, medlem av Svenska Psykoanalytiska Föreningen samt författare till Kris och utveckling.