Humlor : alla Sveriges arter : så känner du igen dem i naturen - och i trädgården (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2007-04-01
Upplaga
1
Förlag
Brutus Östlings bokf Symposion
Medarbetare
Swelo Form (form) / Holmström, Göran (foto)
Illustratör/Fotograf
Swelo Form
Dimensioner
150 x 230 x 140 mm
Vikt
460 g
SAB
Ugjba
ISBN
9789171397768
Humlor : alla Sveriges arter : så känner du igen dem i naturen - och i trädgården (inbunden)

Humlor : alla Sveriges arter : så känner du igen dem i naturen - och i trädgården

Inbunden Svenska, 2007-04-01

Slutsåld

Den 24 juli 1997 satt Göran Holmström och väntade på förmiddagskaffet på altanen framför sommarstugan. I egenskap av naturinriktad journalist hade han studerat det mesta i naturen tidigare, men humlor hade han inte ägnat en tanke. Då föll hans blick på tre humlor som surrade runt i blommorna, och det slog honom att de såg helt olika ut. Sedan var det klippt: intresset var väckt, och snart gjorde han speciella humleutflykter i landskapet. Resultatet blev klart tio år senare: en charmig och faktaspäckad bok vars entusiasm omedelbart smittar även den mest okunnige läsaren.

Humlor är den första boken på svenska om alla Sveriges humlor. Den beskriver hur humlorna lever, vilka blommor de besöker, var man hittar dem och hur man känner igen dem ute i naturen. Göran Holmström har lyckats fotograferat alla arter utan att fånga in och sätta dem på nål. Enkla bestämningsnycklar, som huvudsakligen tar hänsyn till humlans färger, leder läsaren till rätt art. Vackra foton och utförliga beskrivningar presenterar sedan varje art lite närmare. Här finns också tips och råd för hur man kan ordna sin trädgård för humlorna och vilka blommor man ska odla för att locka många olika humlor. En oundgänglig bok både för naturälskaren och den trädgårdsintresserade!

Göran Holmström är journalist på Hemmets Veckotidning där han varje vecka skriver om djur och natur. Han är bosatt i Malmö men har studerat humlor över hela Sverige och även nere i Europa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »