De vita lejonen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
102
Utgivningsdatum
2011-10-14
Upplaga
1
Förlag
Brutus Östlings bokf Symposion
Dimensioner
345 x 250 x 15 mm
Vikt
1170 g
SAB
Ugfb
ISBN
9789171398642
De vita lejonen (inbunden)

De vita lejonen

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2011-10-14
256
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Underbart vackra lejonbilder.

Tom Svensson reste till Sydafrika för att fotografera de hotade vita lejonen. Hotade framför allt av tjuvjakten. På privata lodger med stora markområden skyddas lejonen och där kan de växa upp, men syftet är inte sällan höljt i dunkel, det handlar inte alltid om att bevara denna unika variant av lejon. En jägare betalar upp till en miljon kronor för att få chansen att fälla en vuxen vit lejonhanne, och när Tom Svensson undersökte verksamheten mordhotades han. Till slut fick han tag på människor vars uppsåt var allt annat än att främja tjuvjakten. Han reste ner och kunde följa en grupp vita lejon på nära håll under närmare två veckor. Resultatet talar för sig själv. Jag tror faktiskt inte att jag sett bättre kattbilder än Tom Svenssons porträtt av de vita lejonen."
Det skriver på baksidan av boken fotografen Brutus Östling, tillika den som nu ger ut Tom Svenssons bok.

Vita lejon är ingen egen underart av lejon. De är i stället en färgvariant av de bruna lejonen. Man tror att det totalt finns mindre än trehundra vita lejon i hela världen, och av dessa lever endast två helt i frihet. Ett trettiotal lever i privata, skyddade reservat och resten lever i mindre inhägnade områden.

Tom Svensson föddes 1965 i Klovby på Själland och kom till Sverige i treårsåldern. Han är gift sedan tjugo år och har två barn, 16 och 20 år. Sedan snart tio år arbetar han med artbevarande på Nordens Ark i Bohuslän. Hans första bok, den dokumerntära Tamarinerna. Regnskogens lejon kom ut 2009. Nyligen utsågs han av en amerikansk tidskrift till en av de sju mest inspirerande fotograferna på nätet. Han är medlem i Naturfotograferna/N, och häromåret blev han den förste svensk att bli invald i IEPA (International Environment Photographers Association).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De vita lejonen
  2. +
  3. I händelse av min död : En manual

De som köpt den här boken har ofta också köpt I händelse av min död : En manual av Lena Philipsson (inbunden).

Köp båda 2 för 465 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tom Svensson

Bokvideo