Änglatungor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
538
Utgivningsdatum
2011-09-06
Upplaga
1
Förlag
Brutus Östlings bokf Symposion
Översättare
Bo Lundgren
Originaltitel
Engelszungen
Medarbetare
Täckström, Frederic (form)
Dimensioner
220 x 140 x 45 mm
Vikt
910 g
SAB
833.92,Hce
ISBN
9789171398727
Änglatungor (inbunden)

Änglatungor

Inbunden Svenska, 2011-09-06
259
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Änglatungor besitter den där sällsynta magin som enbart äkta och stora berättelser har, som får ögonen att brinna i läslampans sken och sinnena att svalla och känslorna att gå upp och ner pendla mellan vemod och glädje, sorg och triumf i takt med berättelsens många turer. Den är på en gång mustig och metafysisk, blodbesudlad och berusat besatt av det levande livets små och stora mysterier."
Crister Enander, Helsingborgs Dagblad

Ett slumpartat på Centralkyrkogården i Wien inleder i Dimitré Dinevs "Änglatungor" uppnystandet av en intrikat bulgarisk släktväv.

När Svetljo och Iskren råkas, två unga bulgarer i förskingringen, blir det upptakten till den fantastiska berättelsen om deras släkters delvis sammanflätade historia. Läsaren sveps snart in i en mycket speciell värld av dofter, av poesi och av burlesk, vacker och galen på samma gång.

Genom gestalternas liv och längtan tecknas samtidigt en bild av Bulgariens utveckling, från gammalt bondesamhälle till den kommunistiska stat som sedermera faller samman. Dimitré Dinev berättar med humor, ironi och värme om oförglömliga människoöden i de olika samhälleliga system som avlöser varandra. Även vår samtida människosyn här i väst blir i denna egensinniga roman naket avklädd.

Dimitré Dinev föddes 1968 i den bulgariska staden Plovdic där han även gick på det tyskspråkiga Berthold-Brecht-gymnasiet. 1990 flydde han till Österrike. Hans första roman publicerad 1986 på sdåväl tyska som ryska och bulgariska, men det stora publika genombrottet kom för några år sedan med denna mäktiga roman. Numera är han översatt till 16 olika språk, det här är hans första bok som översatts till svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Änglatungor
 2. +
 3. Petite

De som köpt den här boken har ofta också köpt Petite av Edward Carey (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dimitré Dinev

 • Engelszungen

  Dimitré Dinev

  Eine opulente Familiensaga vor dem Hintergrund der Geschichte Bulgariens. Iskren und Svetljo treffen einander zum ersten Mal am Wiener Zentralfriedhof, am Grab des Genossen Miro. Seine letzte Ruhestätte ist Anlaufstelle für alle, die auf ein Wunde...

 • Österrike berättar : varma och kalla bad - noveller och essäer

  Melitta Breznik, Marlene Haushofer, Marlene Streeruwitz, Dimitré Dinev, Karl-Markus Gauss

  Varma och kalla bad utspelas i ett land som besväras av det förflutna. Av det Habsburgska riket, kejsardömet mitt i Europa, återstår det betydligt mindre Österrike. Namnen på de författare som kommer till tals vittnar dels om ett slaviskt, dels om...