Högt ärade trana : nya dikter och urval av tidigare poesi (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2012-08-14
Förlag
Brutus Östlings bokf Symposion
Dimensioner
215 x 147 x 20 mm
Vikt
400 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789171398840
Högt ärade trana : nya dikter och urval av tidigare poesi (häftad)

Högt ärade trana : nya dikter och urval av tidigare poesi

(2 röster)
Häftad Svenska, 2012-08-14
189
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"När man nu läser Södergren i urval och följer denna fyrtioåriga tidslinje ser man tydligt hennes konsekvens, hennes solidaritet med det mest utsatta, också hunden som inte får klippa en hare ges plats i hennes lyrik.
Det är en djupt mänsklig och avklarnad lyriker som här presenteras, en röst som växer och tar plats genom sin respekt för tystnaden.
Ja, Nina Södergrens författarskap är viktigt, ihärdigt, intensivt vackert och grymt, som livet."
Kristian Lundberg, Helsingborgs Dagblad

Nina Södergren har ett långt författarskap bakom sig. Den här samlingsvolymen med ett urval ur hennes fyrtioåriga produktion visar en diktning i en fortgående utveckling. Från det enkelt sinnesnära har dikterna fördjupats, motiven har breddats och perspektiven blivit flera.
Nina Södergren har en sällsam förmåga att poetiskt förtäta vardagligheten. Öland är det landskap hon ständigt återvänder till, men hennes totala diktlandskap i rent geografisk mening är betydligt större.
Fåglar är ett ofta återkommande motiv, och steget mellan djur och människa är aldrig långt i Nina Södergrens dikter. Bakom en skenbart naiv livsbejakelse finns hela tiden en skarpsyn för livets exempellösa grymhet och orättfärdigheten i världen.
Urvalsvolymen inleds med den tidigare ej publicerade samlingen Högt ärade trana. Här vänder hon sig återigen till tranan som hon tidigare skrivit om i flera dikter. Denna flyttfågel som passerar Öland vår och höst är både en avskedets och återvändandets fågel. I den nya diktsamlingen blir den en symbol för hela livsfenomenet och inte minst för den sinneslust som kan bli en del av åldrandet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Högt ärade trana : nya dikter och urval av tidigare poesi
 2. +
 3. Hålla glädjen pyrande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hålla glädjen pyrande av Nina Södergren (häftad).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nina Södergren

 • I fågelspråket : dikter

  Nina Södergren

  "Att få sand att sjunga, att få stoftkorn att virvla till är väl vad varje poet önskar sig. Djup livsbejakelse och sinnlig lovsång talar ur Nina Söderbergs poesi som vill hålla undret vid liv. Visst befinner hon sig I fågelspråket, sjunger ur...

 • Hålla glädjen pyrande

  Nina Södergren

  En gammal skokartong. Det står Ninas råttskadade skriverier utanpå. Där ligger mina anteckningar och diktförsök från åren i Hulterstad. Skrivna med blyerts på gulnat och delvis sönderknaprat papper, fragment signerade av Hulterstadsmössen 1949. Ur...