Homo psychicus som enfald kontra tvåfald mot mångfald : det analoga och det digitala som färdriktning mot en människoteori (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2012-12-19
Upplaga
1
Förlag
Brutus Östlings bokf Symposion
Medarbetare
Täckström, Frederic (form)
Dimensioner
240 x 180 x 15 mm
Vikt
490 g
SAB
Do
ISBN
9789171398871
Homo psychicus som enfald kontra tvåfald mot mångfald : det analoga och det digitala som färdriktning mot en människoteori (häftad)

Homo psychicus som enfald kontra tvåfald mot mångfald : det analoga och det digitala som färdriktning mot en människoteori

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-12-19
179
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det här är Alf Nilssons fjärde bok om Homo psychicus, den psykiska människan. De tre tidigare böckerna är Om Homo psychicus uppkomst (2005), Det omedvetna i nya perspektiv (2009) och Det främmande, det kusliga och tankens brist (2011). Med avstamp i utvecklingsperspektivet, den evolutionära utvecklingen såväl som barnets ontogenetiska utveckling, har författaren tidigare härlett människan som både affektiv föreställningsvarelse och operativ handlings- och kognitiv varelse. Som övergripande ordning för härledningen ställs den analoga principen mot den digitala. I den här boken förankras de båda principerna i den evolutionärt ursprungliga enfalden affekterna som enfald respektive tvåfalden operationen som tvåfald. Med detta är grunden lagd för Homo psychicus i riktning mot mångfald. Den tar sig bland annat uttryck i språket med den operativt förankrade syntaxen och den affektivt föreställningsgrundade semantiken. Med referens i den allmänna beskrivningen av Homo psychicus frilägger Nilsson psykopatologierna i den epigenetiska utvecklingen, den enskilda individens utveckling. Systematiskt insatta i epigenesen illustreras olika psykopatologiska tillstånd med PORT Percept-genetic Object-Relation Test. PORT är framtaget och utprövat av författaren som klinisk forskare inom ramen för Lundaskolan eller den perceptgenetiska traditionen.
Alf Nilsson är professor emeritus. Han var verksam som professor i klinisk psykologi 19862001 vid Institutionen för psykologi, Lunds universitet. Författaren är legitimerad psykolog och psykoterapeut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Homo psychicus som enfald kontra tvåfald mot mångfald : det analoga och det digitala som färdriktning mot en människoteori
  2. +
  3. Kvinnokompassen : en mjuk guide till din inre kraft

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvinnokompassen : en mjuk guide till din inre k... av Ida B Olsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Homo psychicus som enfald kontra tvåfald mot mångfald : det analoga och det digitala som färdriktning mot en människoteori. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket intressant och mycket värdefull bok för att...
    Bengt Gunnar Linus Hedberg, 18 september 2013

    Mycket intressant och mycket värdefull bok för att förstå affektteorin och den komplicerade utvecklingen som barn genomgår, men där det affektiva systemet är den primära motivationskällan. Alv Nilsson är mycket påläst och har många inte alltid så lättillgängliga associationer. Jag förstår att han verkligen är påläst och reflekterat oerhört mycket kring människans utveckling.

Visa alla 1 recensioner