Det svenska experimentet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
1998-05-01
Upplaga
1
Förlag
SNS Förlag
Illustrationer
ill.
Dimensioner
210 x 140 x 14 mm
Vikt
200 g
SAB
Qad-c
ISBN
9789171507181
Vanliga sökord
lindbäck
Det svenska experimentet (häftad)

Det svenska experimentet

(1 röst)
Häftad Svenska, 1998-05-01
219
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Här analyseras det ekonomiska och sociala systemet i Sverige med utgångspunkt från ett antal institutionella särdrag, i vilka Sverige har skilt sig från andra utvecklade länder. Dessa särdrag rör framför allt ansvarsuppdelningen mellan den privata och den offentliga sektorn, särskilt när det gäller ekonomisk trygghet, sysselsättning, inkomstfördelning, konsumtion och investeringar. Författaren ställer till sist frågan: är det svenska experimentet gradvis på väg att avvecklas, och i så fall varför?

Institutioner och politik har varit relativt experimentellt inriktade i Sverige. En del av dessa experiment kan också vara relevanta, positivt eller negativt, för andra utvecklade länder. Därför bör Sverige kanske inte betraktas som enbart ett litet land i Europas utkant utan också som ett stort ("fullskaligt") ekonomiskt och socialt laboratorium. Boken diskuterar erfarenheterna av de ekonomisk-politiska åtgärderna i Sverige efter andra världskriget, med tonvikt på perioden efter omkring 1970. Det svenska experimentet är skriven på ett lättillgängligt språk utan svåra fackuttryck. Den bör vara av största intresse såväl för professionella ekonomer, studerande i nationalekonomi som samhällsintresserade läsare i allmänhet.

Boken publicerades första gången på engelska hösten 1997. Den svenska utgåvan är uppdaterad i text, tabeller och diagram.

Assar Lindbeck, Sveriges internationellt mest kände nationalekonom, är professor vid Institutet för internationell ekonomi vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det svenska experimentet
  2. +
  3. Swedish Experiment : Economic & Social Policies in Sweden After Wwii (Center Business Studies)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Swedish Experiment : Economic & Social Policies... av Assar Lindbeck (häftad).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Det svenska experimentet