Äganderätten i Sverige (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2000-11-01
Upplaga
2
Förlag
SNS Förlag
Medarbetare
Lane, Jan-Erik (medf.)
Dimensioner
220 x 154 x 17 mm
Vikt
400 g
SAB
Oeaa-c,Qada-c
ISBN
9789171508119
Äganderätten i Sverige (häftad)

Äganderätten i Sverige

en lärobok i rättsekonomi

Häftad Svenska, 2000-11-01

Slutsåld

I verkligheten begränsas inte kampen om mitt och ditt till barnens värld. Den är en del av vuxenlivet, ekonomin och politiken. Rätten till jord, företag, lön, namn och innovationer, likväl som mänskliga friheter som förenings-, närings- och avtalsfrihet är grundstenar i den ekonomiska och rättsliga organisationen av ett civilt samhälle.

Rättsekonomin har avsevärt ökat kunskaperna om rättigheters roll i ekonomi, juridik och politik. Den rättsekonomiska analysen omfattar inte bara rätten till lös egendom, företag och fastigheter utan inkluderar också relationen mellan medborgare och stat.

Äganderätten i Sverige, som nu ges ut i en aktuell och omarbetad upplaga, behandlar bl.a. värderingar i normativ ekonomisk analys och rättsekonomisk analys av rättigheter, kontrakt, risker, ansvar och spontan ordning. Även grunderna för staten och välfärdspolitiken i en demokratisk marknadsekonomi diskuteras, samt aktuella rättsområden som fastighets- och miljörätten samt grundlagsfrågan.

Boken är en introduktionsbok i juridikundervisningen och nationalekonomin, men passar även statsvetenskap och företagsekonomi. Alla som tvärvetenskapligt vill integrera sitt eget ämne med övriga samhällsvetenskaper och politisk filosofi har därför intresse av att läsa boken.

Göran Skogh är professor i nationalekonomi vid Linköpings universitet. Jan-Erik Lane är professor i statsvetenskap vid universitetet i Genève.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna