Allt om EMU (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2003-04-01
Upplaga
01
Förlag
SNS Förlag
Medarbetare
Eklund, Jörgen
Illustrationer
ill.
Dimensioner
240 x 163 x 10 mm
Vikt
435 g
SAB
Qaea-ae
ISBN
9789171508942
Allt om EMU (inbunden)

Allt om EMU

Inbunden Svenska, 2003-04-01

Slutsåld

Vad betyder EMU för Sverige? Vad är egentligen tanken bakom EMU? Hur fungerar euron och den nya europeiska centralbanken? Vilka konsekvenser får valutaunionen för politiken och för demokratin ? Vilka är riskerna och vilka är möjligheterna?

Boken ger svar på de viktiga frågorna om valutaunionen genom att gå bakom de tekniska uttrycken och visa att det mesta med EMU faktiskt är både lättbegripligt och spännande. Med illustrationer, exempel, anekdoter och sammanfattningar visas de enkla principerna bakom de komplicerade EMU-frågorna. Det är en handbok om hur EMU fungerar praktiskt och om idéerna och debatten om valutaunionen, med en objektiv genomgång av argumenten både för och emot ett svenskt deltagande. Alla EMU-begrepp finns samlade och förklarade. Boken är tänkt som ett grundläggande studiematerial och som en bakgrund för den som vill kunna ta ställning i en av vår tids viktigaste frågor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Allt om EMU

Övrig information

Martin Ådahl är internationell ekonom på Riksbanken, tidigare utrikesredaktör på Finanstidningen.
Jörgen Eklund är rådgivare till Riksbanksledningen, tidigare samhällsekonomisk reporter på Ekot, Sveriges radio och EMU-reporter på Finanstidningen.