Jorden : illustrerat uppslagsverk : väder, skogar, glaciärer, öknar, berg, floder, oceaner, vulkaner (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
520
Utgivningsdatum
2006-09-01
Upplaga
2. uppl.
Förlag
Globe förlaget
Originaltitel
Earth
Medarbetare
Luhr, James F. (red.)
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
310 x 265 x 35 mm
Vikt
3000 g
SAB
Uabd
ISBN
9789171660558
Jorden : illustrerat uppslagsverk : väder, skogar, glaciärer, öknar, berg, floder, oceaner, vulkaner (inbunden)

Jorden : illustrerat uppslagsverk : väder, skogar, glaciärer, öknar, berg, floder, oceaner, vulkaner

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2006-09-01

Slutsåld

Denna storslagna visuella guide fångar och beskriver jordens drama, kraft och skönhet. Läsaren tas med på en resa från grottor under vattnet till lummiga regnskogar över polarområdena och ännu längre.

Storslaget bildmaterial
Genom en kombination av superba fotografiska porträtt och text underbyggd av expertforskning, visar denna banbrytande bok några av jordens mest fascinerande och unika platser - från den brännheta Atacamaöknen till Etnas våldsamma utbrott, från Nilen till Stilla havet.

Omfattande täckning
En unik visuell katalog över jordens största skatter utgör bokens hjärta. Viktiga särdrag på land, i haven och i atmosfären är klart illustrerade och beskrivna i spännande profiler, var och en med en detaljerad karta. Boken visar också på samspelet mellan människa och miljö i slående specialartiklar som undersöker ämnen som framtida befolkningstillväxt och avskogning.

Fascinerande uppslagsverk
Fotorealistiska digitala bilder och lättläst text klarlägger komplexa vetenskapliga processer - bland mycket annat behandlas de senaste teorierna om jordens uppkomst, hur levande korall bildar rev under vatten och det cykliska samspel som skapar klimatförändringar.

Jorden är en tydlig, auktoritativ och visuellt slående bok, och ger en oslagbar insikt i varje facett av vår planet i förändring.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Jorden : illustrerat uppslagsverk : väder, skogar, glaciärer, öknar, berg, floder, oceaner, vulkaner. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Intressant och omfattande
  Lärare, 24 augusti 2010

  Boken beskriver jordklotets alla företeelser. Den är rikt illustrerad med ett fantastiskt och unikt bildmaterial. Varje process av jorden beskrivs först allmänt och därefter ges en stor mängd exempel från världens alla hörn. Detta ger inspiration till fortsatt läsande inom ämnet och är därför lämplig som en första introduktion om jordens processer. Boken är således ett mellanting mellan en lärobok och ett uppslagsverk. Motsvarande fantastiska bildmaterial kan endast återfinnas i vissa amerika... Läs hela recensionen

 2. Täcker allt!
  Peter, 14 april 2008

  Vi lånade boken på biblioteket och den är så omfattande- täcker allt, så vi vill ha den hemma.
  Detaljerad text och mycket bilder.
  Ingen bok man sträckläser utan tittar i vid behov t.ex tillsammans med barnen.
  Dock stor och tung så man bör sitta vid ett bord.

 3. Köp INTE denna bok!
  Läsare, 7 januari 2008

  Jag uppmanar alla som funderar på att köpa denna bok att INTE göra detta. Jag har genomgående i hela boken hittat en mängd språkliga fel. Text som hamnat på fel plats och bokstäver som saknas, felaktiga rubriker. T o m på själva omslaget finns språkfel. Den saknar helt en noggrann korrekturläsning och bör skickas tillbaka till förlaget.

Visa alla 3 recensioner