Det etiska kravet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
1994-01-01
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Originalspråk
Danska
Dimensioner
210 x 135 x 24 mm
Vikt
380 g
SAB
Dg,Cf
ISBN
9789171730145
Det etiska kravet (häftad)

Det etiska kravet

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 1994-01-01
210
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
K E Løgstrups (1905-1981) studie Det etiska kravet publicerades första gången på danska 1956. Den har sedan dess kommit ut i otaliga upplagor och haft ett stort inflytande på danskt kulturliv. Men också utanför Danmarks gränser växer intresset för denne originella tänkare.och hans fenomenologiskt inspirerade filosofi har väckt uppmärksamhet långt utanför det teologiska sammanhang den haft sin upprinnelse i. Løgstrup hyste motvilja mot filosofiska system och mot dem som »låter begreppskvarnarna mala». Hans sätt att filosofera har beskrivits som en »filosofisk impressionism» och den metafysik han utvecklat som en »mosaik». Stilen är knapp och koncentrerad och han väjer inte för polemik. Hans texter bärs av en vilja att finna verkligheten där den är som mest motsägelsefull och analyser av skönlitterära verk utgör en viktig del av hans metod. För Løgstrup är filosofi lika med livsförståelse och han är djupt förankrad i en grundtvigiansk tradition. Men han skriver också in sig i den tyska fenomenologiska traditionen - Husserl, Heidegger och Hans Lipps. är inspirationskällor - samt i den judisk-kristna, de lutherska influenserna är tydligt märkbara. Den kritik Løgstrup riktar mot den analytiska metaetiken leder tankarna till de senaste decenniernas kritik mot den från filosofer som Alasdair MacIntyre, Bernhard Williams eller Thomas Nagel.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det etiska kravet
  2. +
  3. Nordiska gudasagor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordiska gudasagor av Katarina Harrison Lindbergh (inbunden).

Köp båda 2 för 289 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det etiska kravet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En bok som kräver och belönar
    J. Wikström, 17 december 2019

    Det etiska kravet är en mycket givande bok som ger den tålmodige belöning. Lögstrup tittar på hur vi människor borde förhålla oss till varandra utifrån ett etiskt perspektiv. Han kommer från ett kristet perspektiv men boken är skriven utifrån ett etiskt perspektiv som inte förutsätter en religiös hemvist. Han resonerar grundligt kring hur och varför, med underhållande inslag hämtade från litteraturens värld. Stundtals krävande läsning men väl värt mödan. Efter läsningen har man själv att fun... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner