Kommunikativt handlande (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
432
Utgivningsdatum
1996-01-01
Upplaga
2
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Originalspråk
Tyska
Medarbetare
MOLANDER, ANDERS, 1954-
Dimensioner
208 x 135 x 30 mm
Vikt
530 g
SAB
O:d
ISBN
9789171730411

Kommunikativt handlande

texter om språk, rationalitet och samhälle

Häftad, Svenska, 1996-01-01
200 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den mogne Habermas teori om det kommunikativa handlandet går tillbaka på ett antal ansatser under sjuttiotalet, efter hans språkfilosofiska vändning. Att långsamt följa dessa ofta trevande steg är på flera sätt att föredra framför att kastas rakt in i Theorie des kommunikativen Handelns, som till stora delar var en summering med smärre korrigeringar av vad som redan föregripits i andra texter.
Den aktuella antologin fyller på så sätt ett antal hål för den som inte följt med från början...
Ett flertal översättare har varit engagerade i att få Habermas knaggliga vetenskapsprosa till läslig svenska. Den blir med nödvändighet sällan vacker, men trogen. Som spindel i nätet har Anders Molander fungerat, i egenskap av redaktör och medöversättare måste han ha utfört något av ett hästarbete. Resultatet har blivit i allt beundransvärt och exemplariskt.
/Anders Ramsay, Res Publica
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kommunikativt handlande
  2. +
  3. Borgerlig offentlighet : kategorierna "privat" och "offentligt" i det moder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Borgerlig offentlighet : kategorierna "privat" ... av Jürgen Habermas (häftad).

Köp båda 2 för 380 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Recensioner i media

Den mogne Habermas teori om det kommunikativa handlandet går tillbaka på ett antal ansatser under sjuttiotalet, efter hans språkfilosofiska vändning. Att långsamt följa dessa ofta trevande steg är på flera sätt att föredra framför att kastas rakt in i Theorie des kommunikativen Handelns, som till stora delar var en summering med smärre korrigeringar av vad som redan föregripits i andra texter. Den aktuella antologin fyller på så sätt ett antal hål för den som inte följt med från början... Ett flertal översättare har varit engagerade i att få Habermas knaggliga vetenskapsprosa till läslig svenska. Den blir med nödvändighet sällan vacker, men trogen. Som spindel i nätet har Anders Molander fungerat, i egenskap av redaktör och medöversättare måste han ha utfört något av ett hästarbete. Resultatet har blivit i allt beundransvärt och exemplariskt.
- Anders Ramsay, Res Publica

Bloggat om Kommunikativt handlande