Informationsåldern Ekonomi, Samhälle Och Kultur Bd 2 : Identitetens Makt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
441
Utgivningsdatum
2000-06-01
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Originalspråk
Engelska
Dimensioner
230 x 160 x 30 mm
Vikt
720 g
SAB
Bv
ISBN
9789171731166

Informationsåldern Ekonomi, Samhälle Och Kultur Bd 2 : Identitetens Makt

Identitetens makt; ekonomi, samhälle och kultur

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2000-06-01
221 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Identitetens makt beskriver hur vår värld och våra liv i dag formas av två motstridiga tendenser: globalisering och identitet. Den informationsteknologiska revolutionen och kapitalismens omstrukturering har framkallat en ny samhällsform, nätverkssamhället, vars utmärkande drag är globalisering av strategiskt avgörande ekonomiska aktiviteter, nätverk som organisationsform, flexibilitet och instabilitet hos arbetet samt individualisering av arbetskraften, en kultur präglad av ett genomträngande och sammanflätat mediesystem. Vid sidan av den teknologiska revolutionen, kapitalismens omvandling och etatismens fall upplever vi ett omfattande uppsving av starka uttryck för kollektiv identitet. Dessa uttryck omfattar proaktiva rörelser som vill omvandla de mänskliga relationerna på grundläggande nivå, såsom feminismen och miljörörelsen. Men dit hör även en lång rad reaktiva rörelser som bygger förskansningar till försvar för Gud, nation, etnisk grupp, familj eller lokalsamhälle. Själva grundkategorierna för vår existens hotas nu av det kombinerade, motsägelsefulla angreppet från teknoekonomiska krafter och omvandlande sociala rörelser. Klämd mellan dessa motsatta tendenser ifrågasätts nationalstaten, som i sin kris drar med sig själva begreppet politisk demokrati.
Manuel Castells rör sig tematiskt mellan Förenta staterna, Västeuropa, Ryssland, Mexico, Bolivia, den muslimska världen, Kina och Japan för att försöka urskilja sambanden mellan dessa processer. Identitetens makt, andra delen av Manuel Castells trebandsverk Informationsåldern, är en hisnande intellektuell resa genom de samtida sociala stridernas och politiska konflikternas landskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Informationsåldern Ekonomi, Samhälle Och Kultur Bd 2 : Identitetens Makt
  2. +
  3. Informationsåldern Ekonomi, Samhälle Och Kultur Bd 1 : Nätverkssamhällets Framväxt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Informationsåldern Ekonomi, Samhälle Och Kultur... av Manuel Castells, Gunnar Sandin (häftad).

Köp båda 2 för 455 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Informationsåldern Ekonomi, Samhälle Och Kultur Bd 2 : Identitetens Makt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fullsmockad, Mastig, Intressant
    Elin D Liw, 13 mars 2012

    Men allra främst MASTIG! Fantastiska reflektioner och betraktelser kring 1900-talets samhällsutveckling. Många uppslag och intressanta resonemang men samtidigt så tung att den är svår att hantera. :)

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Informationsåldern Ekonomi, Samhälle Och ...