Mörka kontinenten (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
528
Utgivningsdatum
2000-01-01
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Originalspråk
Engelska
Illustrationer
ill.
Dimensioner
215 x 135 x 30 mm
Vikt
600 g
SAB
Ka.5
ISBN
9789171731197
Mörka kontinenten (häftad)

Mörka kontinenten

Europas nittonhundratals historia

(3 röster)
Häftad Svenska, 2000-01-01
228
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Är det omöjligt för européer från skilda kulturer att leva tillsammans i demokratiska stater? Sedan de mångkulturella imperierna - det habsburgska, det ottomanska - föll sönder efter första världskriget, har européerna inte lyckats skapa några stabila, liberalt demokratiska stater där skilda folkgrupper kan leva fredligt tillsammans. Det är en av många intressanta och kanske oväntade iakttagelser i Mark Mazower skildring av Europas nittonhundratal.
"Den mörka kontinenten" är ett exempel på historieskrivning bortom nationsgränserna; författaren urskiljer bredare tendenser och för olika länder gemensamma utvecklingslinjer. Samtidigt, menar han, är just den kulturella mångfalden - de många nationella kulturerna, historierna och värderingarna - fortfarande nyckeln till en förståelse av denna kontinent.
"Den mörka kontinenten" är inte en traditionell historieskrivning upphängd på olika händelser, snarare kan boken beskrivas som en rad analytiska essäer. Mazower knyter samman ekonomisk historia och socialhistoria med den politiska utvecklingen. Han diskuterar utförligt välfärdspolitikens utveckling och inte minst frågorna om jämställdhet och relationerna mellan könen i ett historiskt perspektiv.
Detta är en bok som kan läsas av alla intresserade av europeiskt samhällsliv och historia. Den har i internationell press hyllats som ett blivande standardverk om Europas moderna historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mörka kontinenten
  2. +
  3. Europeana : kortfattad historia om nittonhundratalet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Europeana : kortfattad historia om nittonhundra... av Patrik Ouedník (häftad).

Köp båda 2 för 407 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mark Mazower