Modernitet och självidentitet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
1999-01-01
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Originalspråk
Engelska
Dimensioner
210 x 135 x 17 mm
Vikt
375 g
SAB
Oaa,Doga,O:d
ISBN
9789171731265
Modernitet och självidentitet (häftad)

Modernitet och självidentitet

självet och samhället i den senmoderna epoken

(1 röst)
Häftad Svenska, 1999-01-01
189
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I "Modernitet och självidentitet" diskuterar Anthony Giddens, en av samtidens främsta samhällsteoretiker, förhållandet mellan moderniteten och det individuella jaget. Senmoderniteten är en post-traditionell ordning som enligt Giddens kännetecknas av utvecklad institutionell reflexivitet. Den pågående globaliseringen av moderna institutioner åtföljs av en omvandling av vardagslivet med genomgripande konsekvenser för det personliga livet. Självet blir ett »reflexivt projekt», en strävan, parallell till de moderna institutionernas försök att anpassa sig till globaliseringen, att bemästra framtiden.

Men detta självets reflexiva projekt befrämjar också motsatta tendenser och tillhandahåller stoff för en ny politik - det växer fram en »livspolitik» som handlar om människans självförverkligande både på en individuell och en kollektiv nivå.

Modernitet och självidentitet ägnas frågor som Anthony Giddens ibland anklagats för att negligera, frågor som rör psykologi och självidentitet. Denna bok utgör på så sätt ett viktig steg i Giddens teoretiska utveckling och kan läsas av alla intresserade av politik, samhällsteori och socialpsykologi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Modernitet och självidentitet
  2. +
  3. Bilder av självet : Vardagslivets förändring i det senmoderna samhälle

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bilder av självet : Vardagslivets förändring i ... av Thomas Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 598 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anthony Giddens