Kapitalism i globaliseringens tid (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
1999-01-01
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Originalspråk
Engelska
Medarbetare
OLSSON-WANNEFORS, MÅD, 1948-
Dimensioner
210 x 135 x 12 mm
Vikt
260 g
SAB
Qade,Qaabm
ISBN
9789171731302
Kapitalism i globaliseringens tid (häftad)

Kapitalism i globaliseringens tid

styrningen av vår tids samhälle

(1 röst)
Häftad Svenska, 1999-01-01
159
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur ska det kaos som uppstår till följd av det orealistiska och utopiska projektet att »styra världen som en marknad» hanteras politiskt? Den frågan utgör utgångspunkten för Samir Amins studie Kapitalism i globaliseringens tid. Tills för mycket kort tid sedan sammanföll utrymmet för kapitalackumulationen med det handlingsutrymme som krävdes för att kunna hantera dess politiska och sociala konsekvenser. Efter andra världskriget kom den borgerliga nationalstaten att bli den modell för modernitet som eftersträvades i Tredje världen. Det var denna modernitet man försökte reproducera genom en självcentrerad nationell utveckling och uppbyggande av en modern stat. Globaliseringen har nu gjort slut på denna enhet. De gamla tillväxtmodellerna har störtat de perifera länderna i en kris för nationalstaten och återupplivat centrifugala krafter, ofta med etniskt ursprung. I Kapitalism i globaliseringens tid söker Samir Amin alternativ till den rådande underkastelsen under marknades krav. Han sätter sin lit till de »antisystemiska krafter» som i lika hög grad som ekonomin bidrar till att skapa historien. »Vinden håller på att ändra riktning», menar Amin, »och blåser nu på förnuftets sida».
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kapitalism i globaliseringens tid
  2. +
  3. Den globala kapitalismen : och det nya motståndet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den globala kapitalismen : och det nya motståndet av Ingemar Lindberg (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kapitalism i globaliseringens tid

Övrig information

Ekonomen och historikern Samir Amin, född i Egypten 1931, har under de senaste trettio åren publicerat en rad böcker på engelska, franska och arabiska. Han förestår Third World Forum i Dakar, Senegal.