Nya Sociala Frågan : Om Arbete, Inkomst Och Rättvisa : En Antologi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2001-01-01
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Originalspråk
Danska
Medarbetare
Atkinson, Anthony B.
Dimensioner
220 x 135 x 15 mm
Vikt
290 g
SAB
Oh
ISBN
9789171731357
Nya Sociala Frågan : Om Arbete, Inkomst Och Rättvisa : En Antologi (häftad)

Nya Sociala Frågan : Om Arbete, Inkomst Och Rättvisa : En Antologi

om arbete, inkomst och rättvisa; en antologi

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2001-01-01
165
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I USA och Europa har det under 90-talet genomförts reformer av välfärdssystemen som knyter plikter till etablerade rättigheter och gör inkomstsäkrande bidrag betingade av motprestationer. Det talas om ett nytt "välfärdskontrakt" mellan medborgare och stat där plikten till arbete är central. Men denna politik är inte oproblematisk. Den kan försvaga välfärdsstatens funktion att skydda medborgarna mot olika typer av sociala risker, samtidigt som arbetsmarknaden, familjeinstitutionen och det civila samhället befinner sig i en omvandling som skapar nya risker och större sociala skillnader. Parallellt med dessa reformer har det i Europa uppstått en debatt om införandet av en universell och obetingad "basic income", en "medborgarinkomst". I denna bok diskuterar samhällsvetare och filosofer ett vägval för välfärdsstaten: bör den följa en "arbetslinje" eller garantera medborgarna en villkorslös basinkomst? Och hur förhåller sig dessa alternativ till de utmaningar som välfärdsstaten idag står inför och till idén om social rättvisa?
Med bidrag av Anthony Atkinson, Nanna Kildal, Jørn Loftager, Joachim Mitschke, Claus Offe, Bo Rothstein, Guy Standing, Robert Solow, Philippe Van Parijs, Laurence Jacquet, Claudio Caesar Salinas, Stuart White.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nya Sociala Frågan : Om Arbete, Inkomst Och Rättvisa : En Antologi
  2. +
  3. Bergsäkert eller våghalsigt? : frågan om kärnavfallets hantering i det offentliga samtalet i Sverige 1950-2002

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bergsäkert eller våghalsigt? : frågan om kärnav... av Jonas Anshelm (häftad).

Köp båda 2 för 391 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nya Sociala Frågan : Om Arbete, Inkomst Och Rättvisa : En Antologi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Hon har ett språk som inte tilltalar mig. Den fick mig...
    Maret Ekner, 16 april 2013

    Hon har ett språk som inte tilltalar mig. Den fick mig tappa lusten att läsa vidare. Efter att ha tvingat mig fortsätta läsa lite till bytte jag till en annan bok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna