Tänkande och språk (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
477
Utgivningsdatum
2001-01-01
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Originalspråk
Ryska
Dimensioner
220 x 140 x 20 mm
Vikt
550 g
SAB
F:do,Doeba
ISBN
9789171731432
Tänkande och språk (häftad)

Tänkande och språk

Häftad,  Svenska, 2001-01-01
243
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tänkande och språk Kan levereras innan julafton
Lev Vygotskij (1896-1934) har spelat en central roll i den moderna pedagogikens och psykologins utveckling. Han verkade under en kort och intensiv period och dog i tuberkulos, endast 37 år gammal. Hans mest kända arbete, Tänkande och språk, utkom 1934. Det var dock först kring 1960, under det sovjetiska tövädret, som hans skrifter började spridas.

Utifrån teoretiska och experimentella studier presenterar Vygotskij en teori om språkets/talets och tänkandets inbördes utveckling. Utifrån en kritik av i första hand Piaget tränger Vygotskij in i tänkandets och språkets genetiska rötter för att undersöka barnaårens språkliga utveckling och förhållandet mellan vardagliga och vetenskapliga begrepp. Vardagsbegreppen bygger på empirisk erfarenhet, medan de vetenskapliga begreppen är teoretiska. Vygotskij visar hur undervisning handlar om mötet mellan dessa begrepp, där elevens erfarenheter konfronteras med vetenskapernas begrepp - en komplicerad situation där läraren har en avgörande roll. Det är den vuxnes vetenskapliga begrepp som sätter elevens spontana tänkande i rörelse mot en kvalitativt högre nivå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tänkande och språk
  2. +
  3. Mental träning för alla : en bok för dig som vill må bra, utvecklas och prestera bättre

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mental träning för alla : en bok för dig som vi... av Stig Wiklund, Olivia Åsberg (inbunden).

Köp båda 2 för 482 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »